244
Ο Τζακ Ντόρσι σε ακρόαση της Γερουσίας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2018 | REUTERS/Chris Wattie/File Photo

Ενα δισ. δολάρια στη μάχη κατά του κορονοϊού έδωσε ο ιδρυτής του Twitter

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 08:55
Ο Τζακ Ντόρσι σε ακρόαση της Γερουσίας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2018
|REUTERS/Chris Wattie/File Photo

Ενα δισ. δολάρια στη μάχη κατά του κορονοϊού έδωσε ο ιδρυτής του Twitter

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 08:55

Πολλά περισσότερα από όσα διαθέτει ένα κράτος στην μάχη των επιστημόνων κατά της πανδημίας του κορονοϊού δεσμεύτηκε να διαθέσει ο ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ.

Με ένα δισεκατομμύριο δολάρια, λίγο περισσότερο από ένα τέταρτο της προσωπικής του περιουσίας, θα χρηματοδοτήσει  την έρευνα κατά του κορονοϊού.

Ο 43χρονος Ντόρσεϊ, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του Twitter το 2006 και στη συνέχεια είχε δημιουργήσει την εταιρεία πληρωμών Square, έκανε γνωστό με ένα tweet ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας ενός δισ. δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει διεθνώς προσπάθειες για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Αφότου «αφοπλίσουμε την πανδημία», όπως γράφει, οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην υγεία και την εκπαίδευση των κοριτσιών και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Η περιουσία του Ντόρσεϊ υπολογίζεται από το Forbes σε περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ίδιος ανέφερε ότι η δωρεά του αποτελεί περίπου το 28% της συνολικής αξίας του πλούτου του.

Είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη -με διαφορά- δωρεά που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, με περιουσία αξίας περίπου 123 δισ. δολαρίων, έχει πει ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό Feeding America.

Επίσης, το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς (δημιουργού της Microsoft και επίσης σαφώς πλουσιότερου από τον Ντόρσι) και της συζύγου του Μελίντα έχει δώσει 100 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού και άλλων θεραπειών.

Ίδιο ποσό έχει υποσχεθεί και ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας υπολογιστών Dell, Μάικλ Ντελ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...