372
Η φωτογραφία που ανήρτησε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας με τον πατέρα του, Ζορζ, με τον οποίο ουδέποτε τα πήγαν καλά σε ιδεολογικό επίπεδο | Facebook/Francois Hollande

Ο Φρανσουά Ολάντ έχασε τον πατέρα του: «Θα ήθελα να τον είχα φιλήσει μια τελευταία φορά»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 08:52
Η φωτογραφία που ανήρτησε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας με τον πατέρα του, Ζορζ, με τον οποίο ουδέποτε τα πήγαν καλά σε ιδεολογικό επίπεδο
|Facebook/Francois Hollande

Ο Φρανσουά Ολάντ έχασε τον πατέρα του: «Θα ήθελα να τον είχα φιλήσει μια τελευταία φορά»

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 08:52

Καθώς η Γαλλία ζει τον εφιάλτη του κορονοϊού –την Τρίτη έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών από τη νόσο–, ο Φρανσουά Ολάντ έχασε τον πατέρα του. Τα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο 96ετής Ζορζ Ολάντ, ο οποίος φιλοξενούνταν σε οίκο ευγηρίας στο Παρίσι, έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο από προβλήματα υγείας που δεν σχετίζονται με την Covid-19.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος το Σάββατο είχε ενημερώσει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την απώλεια, την Τρίτη το βράδυ επανήλθε με ένα πιο προσωπικό μήνυμα, το οποίο απηχεί τις ανησυχίες και τη θλίψη των γάλλων πολιτών αυτήν την εποχή που οι μετακινήσεις απαγορεύονται. Ο 65χρονος Ολάντ ευχήθηκε να μπορούσε να έχει αποχαιρετήσει τον πατέρα του – μια συνθήκη που βιώνουν πολλοί, αποκλεισμένοι διά νόμου στις οικίες τους, συμπολίτες του που χάνουν τους δικούς τους ανθρώπους αυτές τις ημέρες.

«Σεβασμός σε έναν πατέρα που θα ήθελα να έχω φιλήσει μια τελευταία φορά. Οι σκέψεις μου σε όλες τις οικογένειες που πενθούν και τιμώ όλους τους ανθρώπους που φροντίζουν τους ζωντανούς» ανέφερε σε μήνυμά του στα social media ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, αναρτώντας μια σπάνια φωτογραφία του με τον πατέρα του.

«Είναι ακόμα πιο βαρύ, για πολλούς Γάλλους, να χάνουν έναν δικό τους άνθρωπο αυτήν την περίοδο, που είναι αδύνατο να πάνε να τον δουν. Να μην μπορούν να τον προλάβουν προτού “φύγει”. Είναι μια φρικτή κατάσταση για πολλούς από εμάς», είχε δηλώσει.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η σχέση του Φρανσουά με τον Ζορζ δεν υπήρξε εύκολη ούτε αρμονική. Η λέξη «πατέρας» σπανίως είχε βγει από το στόμα του πρώην ηγέτη των Σοσιαλιστών της Γαλλίας και βγήκε τώρα που τον έχασε.

Ο Φρανσουά μιλούσε για τον «Ζορζ» σαν να επρόκειτο για έναν τρίτο, καθώς τους δύο άνδρες χώριζε μια πολιτική άβυσσος. O Ζορζ Ολάντ ήταν ένας φανατικός ακροδεξιός –ήταν υποψήφιος στη Ρουέν το 1959 χωρίς να τα καταφέρει– ορκισμένος αντιγκωλικός και με σχέσεις με τη διαβόητη OAS στα χρόνια της κρίσης της Αλγερίας. Ο Φρανσουά υπήρξε από πολύ μικρός σοσιαλιστής. «Μου είχε πει ότι τον είχα απογοητεύσει, ήταν πολύ απογοητευμένος. Τον ευχαριστώ όμως. Οι πεποιθήσεις του μου έδειξαν τον δρόμο. Ηταν “μαύρος”, πολύ “μαύρος”», είχε πει ο Φρανσουά Ολάντ το 2012, λίγο προτού κερδίσει τις εκλογές και γίνει πρόεδρος της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...