204
Ελβετοί στρατιώτες σε τιμητικό άγημα | EPA/ALESSANDRO DELLA VALLE

Ελβετία: Επιτέλους, γυναικεία εσώρουχα για τις στρατιωτίνες

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 16:25
Ελβετοί στρατιώτες σε τιμητικό άγημα
|EPA/ALESSANDRO DELLA VALLE

Ελβετία: Επιτέλους, γυναικεία εσώρουχα για τις στρατιωτίνες

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 16:25

Σαν ένα μεγάλο βήμα για την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στο στρατό βλέπουν οι ένοπλες δυνάμεις της Ελβετίας την απόφασή τους να χορηγούν στο εξής γυναικεία εσώρουχα στις στρατιωτίνες.

Οσο και αν φαίνεται περίεργο οι γυναίκες έπαιρναν τα ίδια εσώρουχα με τους άντρες, αν και συχνά ήταν μεγαλύτερα σε μέγεθος.

Από τον Απρίλιο, όπως σημειώνει ο Guardian, θα αρχίσουν να δίνονται δοκιμαστικά στις γυναίκες δύο σετ γυναικείων εσωρούχων, ένα για  τους θερινούς και έναν για τους χειμερινούς μήνες. Εν τω μεταξύ ο στρατός θα  εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στην εξάρτυση, όπως στις παραλλαγές, τα σακίδια και τα αλεξίσφαιρα, για τη διευκόλυνση των γυναικών.

Ανδρες και γυναίκες υπηρετούν στις ελβετικές ένοπλες δυνάμεις με τα ίδια καθήκοντα από το 2004. Μέσα στην επόμενη δεκαετία οι ελβετικές ένοπλες δυνάμεις ελπίζουν ότι θα αυξήσουν το ποσοστό των γυναικών από το 1% στο 10%.

Αυτού του είδους οι διακρίσεις υπάρχουν και σε άλλους στρατούς.

Μέσα στον Μάρτιο ο κλάδος των Πεζοναυτών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει ένα είδος επιδόματος που δινόταν μόνο στους άνδρες που υπηρετούσαν σε αυτόν. Οπως αποδείχθηκε, οι γυναίκες του σώματος ήταν υποχρεωμένες να βάζουν από την τσέπη τους μεγάλα ποσά για την αγορά στολών, ενώ πολλοί οι άνδρες δεν ξόδευαν καν όλο το επίδομα που τους δινόταν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...