183
Οι δύο στρατιωτικοί μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τι κατέθεσαν Κούκλατζης και Μητρετώδης για το λάθος που έκαναν στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2018, 10:36
Οι δύο στρατιωτικοί μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τι κατέθεσαν Κούκλατζης και Μητρετώδης για το λάθος που έκαναν στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2018, 10:36

Τα περιστατικά που οδήγησαν στη σύλληψή τους και το λάθος που οδήγησε σε αυτή περιέγραψαν στις καταθέσεις τους ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης.

Όπως αποκαλύπτει την Κυριακή η εφημερίδα Real News, από τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών προκύπτει ότι κάνουν λόγο για λάθος που τους οδήγησε λίγα μέτρα μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης κατέθεσε στον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού την Τετάρτη 29 Αυγούστου και ο λοχίας Κούκλατζης την επομένη ημέρα.

Όπως υποστηρίζει ο Μητρετώδης, εντόπισε μαζί με τον λοχία Κούκλατζη ίχνη στο χιόνι και αποφάσισε να τα ακολουθήσουν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ίχνη μεταναστών.

Απορροφημένος, όπως ήταν, άκουσε ξαφνικά «αλτ!» και είδε δύο τούρκους στρατιώτες να τον σημαδεύουν.

Προσθέτει ότι  μετά από αυτό δεν οπισθοχώρησαν στο ελληνικό έδαφος «γιατί δεν γνώριζα αν ο λοχίας Κούκλατζης μπορούσε να με ακολουθήσει». Ο ανθυπολοχαγός φέρεται να έχει παραδεχθεί στην κατάθεσή του ότι ίσως ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασε.

Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης που επιβεβαίωσε όσα είπε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης.

Με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών κλείνει η διαδικασία της ΕΔΕ που είχε διατάξει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αμέσως μετά τη  αιχμαλωσία τους.