278
Ο καθηγητής που κατηγορείται για εκβιασμό και χρηματισμό | .

Ολοι ήξεραν, κανείς δεν έκανε τίποτα για τον καθηγητή στις Σέρρες

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 12:42
Ο καθηγητής που κατηγορείται για εκβιασμό και χρηματισμό
|.

Ολοι ήξεραν, κανείς δεν έκανε τίποτα για τον καθηγητή στις Σέρρες

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 12:42

Η μία μετά την άλλη βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες που «καίνε» τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκβιασμό και χρηματισμό.

Σε συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ την Πέμπτη αποφασίστηκε η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή, ενώ όπως ανακοινώθηκε θα ζητηθεί και η παύση από τα καθήκοντά του.

Αυτό που προβληματίζει πάντως στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι φαίνεται πως όλοι γνώριζαν τις πρακτικές του καθηγητή αλλά κανένας δεν μιλούσε. Όπως λένε τώρα οι φοιτητές, φοβούνταν να μιλήσουν ή θεωρούσαν μάταιες τις καταγγελίες. Οι καθηγητές, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι ενώ ήξεραν, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, αφού οι φοιτητές δεν είχαν μιλήσει στις Αρχές.

Όπως δήλωσε σήμερα μία τριτοετής φοιτήτρια, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», έχει περάσει όλα τα μαθήματά της και χρωστούσε μόνο τα τρία μαθήματα του συγκεκριμένου καθηγητή. Μόλις πήρε, μάλιστα, άλλος καθηγητής ένα από τα μαθήματά του, το πέρασε με «αξιοπρεπή βαθμό».

Την ίδια ώρα, η φοιτήτρια επανέλαβε αυτό που λένε αρκετοί, ότι δηλαδή, «ήμασταν ενήμερες για τον συγκεκριμένο καθηγητή πριν έρθουμε στις Σέρρες».

Μία ακόμη φοιτήτρια, δεύτερου έτους, σε μαρτυρία της στην εκπομπή, δήλωσε ότι, τον είχε σε τέσσερα μαθήματα, μεταξύ των οποίων και σε ένα εργαστήριο, με το οποίο είχε πρόβλημα με τις απουσίες της. Όταν πήγε στο γραφείο του, μαζί με δύο συμφοιτήτριες της, ο καθηγητής τους έκανε σεξιστικά σχόλια και αδιάκριτες ερωτήσεις.

«Είναι πολλές φοιτήτριες που πλήρωσαν, είχα ακούσει πολλές φορές μέσα στο αμφιθέατρο για το φροντιστήριο που έπρεπε να πάμε για να περάσουμε τα μαθήματα», είπε η κοπέλα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια δεν έχει πληρώσει ποτέ.

«Είναι αποδεδειγμένο ότι πολλές φοιτήτριες έχουν πάει, έχουν πληρώσει και έχουν περάσει τα μαθήματα», συμπλήρωσε η ίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...