235
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, χαιρετά ναζιστικά προκαλώντας τη διακοπή της συνεδρίασης | IntimeNews

Ενταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2022, 14:08
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, χαιρετά ναζιστικά προκαλώντας τη διακοπή της συνεδρίασης
|IntimeNews

Ενταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2022, 14:08

Ενταση σημειώθηκε στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κατά την εξέταση της Μάγδας Φύσσα η οποία είχε μια αντιπαράθεση με τον εκ των συνηγόρων του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνο Πλεύρη, ο οποίος χαιρέτησε ναζιστικά παρουσία των δικαστών που εκείνη την στιγμή ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν.

Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα, που καταθέτει από το πρωί της Παρασκευής: «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγος; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Φύσσα.

Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Αμέσως, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα. «Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσατε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» τον ρώτησε η Μάγδα Φύσσα και ο δικηγόρος χαιρέτησε ναζιστικά πριν η έδρα φύγει από την αίθουσα.

«Δεν ντρέπεστε φασίστα; Δεν ντρέπεστε τόσα εγκλήματα;», φώναξαν οι παρευρισκόμενοι με τη διαδικασία να να διακόπτεται για λίγο εν μέσω αντιναζιστικών συνθημάτων.

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πλεύρης προκαλεί με την συγκεκριμένη χειρονομία αφού και στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε χαιρετήσει ναζιστικά θέλοντας να πει στο δικαστήριο ότι κανείς δεν μπορεί να τον δικάσει για την ιδεολογία του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...