564
Ο «απρόσεκτος» κακοποιός σε φωτογραφία από διακοπές του στη Μύκονο | Facebook

Δολοφονία Σταματιάδη: Αυτός είναι ο κακοποιός που οδήγησε στην εξάρθρωση της συμμορίας

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 11:35
Ο «απρόσεκτος» κακοποιός σε φωτογραφία από διακοπές του στη Μύκονο
|Facebook

Δολοφονία Σταματιάδη: Αυτός είναι ο κακοποιός που οδήγησε στην εξάρθρωση της συμμορίας

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2019, 11:35

Θέμα ημερών πρέπει να θεωρείται  η σύλληψη άλλων δύο μελών της συμμορίας των δολοφόνων που τον Απρίλιο του 2018 εισέβαλαν στην οικία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά και τον σκότωσαν.

Μετά τον φόνο του 52χρονου επιχειρηματία, ένα από τα μέλη της συμμορίας, ο 30χρονος Ε.G., έφυγε στο εξωτερικό. Η ΕΛ.ΑΣ. όμως κατάφερε να τον εντοπίσει και σε συνεργασία με τις βελγικές αρχές, ο Αλβανός συνελήφθη στη «σκοτεινή» γειτονιά του Μόλεμπεκ στις Βρυξέλλες, εκεί όπου είχαν βρει καταφύγιο τζιχαντιστές των τρομοκρατικών χτυπημάτων σε Γαλλία και Βέλγιο.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία την Τετάρτη, «τα άλλα δύο ταυτοποιημένα μέλη βρίσκονται εκτός Ελλάδας και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, σε συνεργασία με τις αρχές ευρωπαϊκών χωρών». Η σύλληψή τους εκτιμάται πως είναι θέμα ημερών, προκειμένου στη συνέχεια να εξακριβωθεί ποιος ήταν αυτός που πάτησε τη σκανδάλη κατά την εισβολή στην οικία Σταματιάδη.

Στην αιματηρή ληστεία είναι βέβαιο ότι συμμετείχε ο συλληφθείς στο Βέλγιο, τα άλλα δύο ταυτοποιημένα άτομα, που βρίσκονται εκτός Ελλάδας (όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τους Τ.Κ. και Α.F.) καθώς και το μέλος της συμμορίας που δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Με το που ολοκληρωθεί η έκδοση του αλβανού κακοποιού στην Ελλάδα, στη ΓΑΔΑ αναμένεται να κληθεί για τη διαδικασία της αναγνώρισης ο επιχειρηματίας που είχε πέσει θύμα ληστείας από τη συμμορία, μέσα στο σπίτι του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία Σταματιάδη.

Το λάθος που απέδειξε ότι δεν υπάρχει «τέλειο έγκλημα»

Οι αλβανοί κακοποιοί είχαν αρπάξει χρήματα και κοσμήματα ακινητοποιώντας τον επιχειρηματία και τα μέλη τη οικογένειάς του. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησα, το ΙΧ της οικογένειας, ένα Ford Maverick.

Οδηγώντας λίγες ημέρες αργότερα το ίδιο αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο της Τρίπολης, πετάχτηκε μπροστά τους ένα αγριογούρουνο. Ενας από τους επιβαίνοντες το σκότωσε πυροβολώντας από το παράθυρο του ΙΧ και στη συνέχεια το φόρτωσαν στο πορτμπαγκάζ.

Το ίδιο ΙΧ το χρησιμοποίησαν και στην αιματηρή  ληστεία στο σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά.

Αυτό όμως ήταν και το «μοιραίο» λάθος τους που οδήγησε τελικά στον εντοπισμό τους. Δύο κάλυκες από τα πυρά στο αγριογούρουνο είχαν μείνει στο Ford Maverick το οποίο και εγκατέλειψαν στους Θρακομακεδόνες μετά από έκρηξη σε ΑΤΜ στην περιοχή των Αφιδνών.

Από την έρευνα στο ΙΧ οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κάλυκες και η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι προήλθαν από το ίδιο πιστόλι που είχε σκοτώσει τον 52χρονο επιχειρηματία στην Κηφισιά. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και ίχνη από αίμα, που όπως διαπιστώθηκε από την εργαστηριακή εξέταση, ήταν από αγριογούρουνο.

Ακολούθως η Αστυνομία αναζήτησε στο Facebook φωτογραφίες που κατά καιρούς αναρτούν χρήστες των social media από κυνήγι αγριογούρουνων και στη συνέχεια άρχισε να εξετάζει πρόσωπα που τις είχαν αναρτήσει, προσπαθώντας να φτιάξει μια λίστα υπόπτων. Εξετάστηκαν περισσότερα από 100 άτομα για να εντοπιστούν τελικά, τα στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών εκ των τεσσάρων δολοφόνων.

Ενας από τους τέσσερις δράστες (ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία κάτω) είχε «ανεβάσει» φωτογραφίες με το αγριογούρουνο (που είχε σκοτώσει στον επαρχιακό δρόμο της Τρίπολης) και βήμα – βήμα η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε στην ταυτοποίηση των δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Εκτός από την Αττική, η δράση της σπείρας είχε επεκταθεί σε Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Λακωνία, Άρτα, Φωκίδα, Αρκαδία, Ηλεία. Μέχρι στιγμής έχει εξιχνιαστεί άλλη μία ένοπλη ληστεία σε οικία, καθώς επίσης 55 κλοπές και εννέα περιπτώσειις απόπειρας κλοπών σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις καθώς και μία απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ.

Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζονται επίσης οι διασυνδέσεις των μελών της συμμορίας (με πρώτη την 34χρονη συλληφθείσα από τη Ρουμανία) με ενεχυροδανειστήρια όπου διοχέτευαν τα κλοπιμαία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...