208
Ο 38χρονος ενώ οδηγείται στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης | ΙΝΤΙΜΕnews

Ελεύθερος ο 38χρονος συλληφθείς για την επίθεση σε δομή της Εκκλησίας στο Ωραιόκαστρο

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 16:23
Ο 38χρονος ενώ οδηγείται στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ελεύθερος ο 38χρονος συλληφθείς για την επίθεση σε δομή της Εκκλησίας στο Ωραιόκαστρο

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2020, 16:23

Ελεύθερος αφέθηκε, ενόψει της συνέχισης της προκαταρκτικής έρευνας, ο 38χρονος συλληφθείς για συμμετοχή μαζί με τον ανήλικο γιο του, για τη ρατσιστική επίθεση σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο 38χρονος πατέρας, ζήτησε να συνεχιστεί η προκαταρκτική έρευνα που διενεργεί το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με το περιστατικό και να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες.

Υπό τις συνθήκες αυτές ήρθη η κράτηση του 38χρονου και για την ποινική του μεταχείριση θα αποφασίσει η εισαγγελική Αρχή μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Για το ίδιο συμβάν, υπενθυμίζεται, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή και του 14χρονου γιου του 38χρονου. Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος από την Κυριακή με εισαγγελική εντολή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής, Θοδωρής Καραγιάννης, δήλωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του 14χρονου.

Οπως επίσης εκανε γνωστό, εντός των επόμενων ωρών θα καταθέσει στην αρμόδια Αρχή συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, προσκομίζοντας υλικό, όπως μαρτυρικές καταθέσεις, που δεν περιλαμβάνονται στις αυτεπάγγελτες πράξεις οι οποίες διερευνώνται από την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος υπέβαλε μήνυση σε βάρος 15χρονου αλλοδαπού που φιλοξενείται στη δομή. Με προφορική εντολή εισαγγελέα και ο 15χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...