201
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο | REUTERS/Ronen Zvulun/Pool

Εξαλλος ο Νετανιάχου με τον Ερντογάν για το τηλεφώνημα στον πρόεδρο του Ιράν

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2023, 15:04
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο
|REUTERS/Ronen Zvulun/Pool

Εξαλλος ο Νετανιάχου με τον Ερντογάν για το τηλεφώνημα στον πρόεδρο του Ιράν

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2023, 15:04

Νέα ένταση δημιουργήθηκε στις σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας μετά την επικοινωνία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Εμπραχίμ Ραϊσί, που αφορούσε τις συγκρούσεις μεταξύ των Παλαιστινίων και του ισραηλινού στρατού στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Ο Ερντογάν εξόργισε τους Ισραηλινούς, καλώντας τον πρόεδρο του Ιράν να βοηθήσει ώστε ο ισλαμικός κόσμος, ενωμένος, να βρεθεί εναντίον των ισραηλινών επιθέσεων κατά της Παλαιστίνης.

Οπως ανέφερε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο hellasjournal, ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τηλεφώνησε στον ισραηλινό ομόλογό του, Ελί Κοέν, για να του μεταφέρει την οργή του τούρκου προέδρου.

Ο Τσαβούσογλου, αφού καταδίκασε το Ισραήλ για τις επιθέσεις, τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν βία κατά των Παλαιστινίων, εν ώρα προσευχής, κατά τη διάρκεια του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού. Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν έχουν καμία δικαιολογία για να καταφεύγουν στη βία και αυτές οι ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών, δεν πρέπει να επαναληφθούν».

Εβραίοι επισκέπτες διακρίνονται στον προαύλιο χώρο του τεμένους Αλ Ακσα, στην Ιερουσαλήμ, το πρωί της Κυριακής – REUTERS/Dedi Hayun

Ο Κοέν, σύμφωνα με ισραηλινές διπλωματικές πηγές, απάντησε στον Τσαβούσογλου να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...