257
Αστυνομικός ελέγχει την είσοδο σε σουπερμάρκετ στο Ερκουλάνουμ (Ηράκλειο), νότια της Νάπολης | Reuters

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόστιμα στην Ευρώπη για παράβαση των μέτρων περιορισμού

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 15:43
Αστυνομικός ελέγχει την είσοδο σε σουπερμάρκετ στο Ερκουλάνουμ (Ηράκλειο), νότια της Νάπολης
|Reuters

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόστιμα στην Ευρώπη για παράβαση των μέτρων περιορισμού

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 15:43

Μέτρα που περιορίζουν τις μετακινήσεις έχουν πάρει οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης για να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό του κορονοϊού και παρόλο που πολλοί γκρινιάζουν, οι περισσότεροι πολίτες τα τηρούν αυστηρά.

Στην Ιταλία, από τις χώρες με τους αυστηρότερους περιορισμούς καθώς έχει τους περισσότερους θανάτους στον πλανήτη, τα μέτρα αρχικά θα διαρκούσαν έως τον Απρίλιο, όμως η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παραταθούν για όσο χρειαστεί.

Σύμφωνα με τους Financial Times, μόνο την περασμένη Κυριακή, η αστυνομία έλεγξε 203.011 ανθρώπους σε όλη τη χώρα, με τους 4.942 να δέχονται πρόστιμα έως 3.000 ευρώ για παράβαση των μέτρων. Οι 142 είχαν δηλώσει ψεύτικο λόγο μετακίνησης, ενώ οι 49 ήταν διαγνωσμένοι με κορονοϊό και βγήκαν έξω παρά την καραντίνα.

Στην Αυστρία, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι παραβάσεις έφτασαν τις 10.426 συνολικά. Στη Γαλλία, η αστυνομία έχει ελέγξει 3,7 εκατ. άτομα από την αρχή των μέτρων και έκοψε πρόστιμα σε 225.000.

Στην Ισπανία, την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία έκοψε 100.000 κλήσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόστιμα και συνέλαβε 1.000 άτομα για παραβίαση του lockdown. Τα πρόστιμα ξεκινούν από τα 100 ευρώ αν κάποιος μπει σε απαγορευμένη ζώνη και ανεβαίνουν στα 30.000 ευρώ και φυλάκιση για σοβαρές παραβάσεις.

Οσο για την Ελλάδα, ότι από την έναρξη του μέτρου για τον αυτοπεριορισμό, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 15.111 (!) παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, από την έναρξη του μέτρου για τα καταστήματα, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 320 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 328 άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...