353
Ο 37χρονος Κούσνερ είναι από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ | REUTERS/Yuri Gripas/File Photo

«Συναντήθηκα με Ρώσους, δεν συνεργάστηκα μαζί τους», λέει ο γαμπρός του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 08:44
Ο 37χρονος Κούσνερ είναι από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ
|REUTERS/Yuri Gripas/File Photo

«Συναντήθηκα με Ρώσους, δεν συνεργάστηκα μαζί τους», λέει ο γαμπρός του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2017, 08:44

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και στενός σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με Ρώσους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ωστόσο διέψευσε κατηγορηματικά ότι συνέργησε με οποιονδήποτε τρόπο με τη ρωσική πλευρά προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές ο πεθερός του.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μερικές ώρες πριν από την ακρόασή του από την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Κούσνερ είπε πως είχε «ίσως και τέσσερις συναντήσεις» με ρώσους αξιωματούχους.

«Δεν συνέργησα, ούτε γνωρίζω οποιονδήποτε άλλον στην προεκλογική εκστρατεία που να συνέργησε, με οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση», αναφέρει.

Προσθέτει ότι «δεν είχα ανάρμοστες επαφές. Δεν εξαρτιόμουν από ρωσικά κεφάλαια για να χρηματοδοτήσω τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα», επισημαίνει ο Κούσνερ, ο οποίος είναι σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, της κόρης του προέδρου των ΗΠΑ.

Οι επαφές του με τον ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ και άλλους αξιωματούχους ήταν μέρος των κανονικών καθηκόντων του, εξηγεί στο υπόμνημα.

Ο Κούσνερ ήταν υπεύθυνος για τις σχέσεις με ξένες κυβερνήσεις στο επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, όπως και για την ψηφιακή στρατηγική του τότε υποψήφιου για την προεδρία.

2017-07-06T140816Z_1023120997_RC1C13ED0570_RTRMADP_3_G20-GERMANY
Ο Κούσνερ με τη σύζυγό του Ιβάνακ Τραμπ: Ενα από τα πιο ισχυρά ζευγάρια στην Ουάσινγκτον (REUTERS/Axel Schmidt)

Μία άλλη συνάντηση η οποία ήλθε στη δημοσιότητα πρόσφατα ήταν αυτή με τη ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια το καλοκαίρι του 2016, η οποία είχε υποσχεθεί στην πλευρά του Τραμπ ότι θα τους δώσει επιβαρυντικά στοιχεία για την Χίλαρι Κλίντον. Στην συνάντηση, μεταξύ άλλων, ήταν παρών και ο γιος του προέδρου, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, σύντομα όμως οι παριστάμενοι διαπίστωσαν ότι η δικηγόρος δεν έχει να τους δώσει ουσιαστικά στοιχεία.

Ο Κούσνερ λέει τώρα ότι έστειλε μήνυμα σε βοηθό του να τον καλέσει στο κινητό ώστε να βρει δικαιολογία και να φύγει από τη συνάντηση.

Πέρα από την παρουσία του ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας τη Δευτέρα, την Τρίτη πρόκειται να εμφανιστεί και ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Η 11σέλιδη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα απευθύνεται και στις δύο επιτροπές.

Παρά την προνομιακή του θέση δίπλα στον πρόεδρο, ο Κούσνερ διατηρεί ένα μάλλον χαμηλό προφίλ αποφεύγοντας την έκθεση στα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...