209
|

Είναι επίσημο: Ανοίγουν 1η Ιουνίου Δημοτικά και Νηπιαγωγεία!

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 20:06

Είναι επίσημο: Ανοίγουν 1η Ιουνίου Δημοτικά και Νηπιαγωγεία!

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 20:06

Την επαναλειτουργία, από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, των δομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακοίνωσε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ως γνωστόν, τα σχολεία είχαν κλείσει σε όλη την επικράτεια στις 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού. Στις 11 Μαΐου επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και στις 18 Μαΐου επαναλειτούργησαν οι σχολικές δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία μέρα παρά μέρα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Τώρα θα λειτουργήσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ουσιαστικά αυτές οι δομές έμειναν κλειστές για 80 ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε:

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:
– οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
– οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
– οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News