460
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μελετά τον χάρτη των συνόρων με τις θέσεις όπου υπάρχει το πρόβλημα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στον Εβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα περάσει κανείς παράνομα!»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 10:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/03/2020, 11:50
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μελετά τον χάρτη των συνόρων με τις θέσεις όπου υπάρχει το πρόβλημα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στον Εβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα περάσει κανείς παράνομα!»

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2020, 10:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/03/2020, 11:50

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε το πρωί της Τρίτης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω κρίσης στα σύνορα με τους χιλιάδες πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες που έστειλε στον Εβρο το καθεστώς Ερντογάν.

Εχοντας καταφέρει να διεθνοποιήσει το ζήτημα, ο Πρωθυπουργός αναμένει το μεσημέρι την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι αλλά και τον κροάτη πρωθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και μαζί τους θα περιοδεύσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τα οποία εξάλλου είναι σύνορα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επίσκεψη στις Καστανιές, οι οποίες είναι το επίκεντρο της έντασης (εδώ).

Αναμένοντας τους ευρωπαίους αξιωματούχους, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολίτες της Αλεξανδρούπολης, αλλά και εκπροσώπους των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού.

«Ο Εβρος είναι πάντα όρθιος, δεν θα περάσει κανείς παράνομα» ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού. «Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανείς παράνομα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης», υπενθύμισε.

Αργότερα ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Τμήμα Συνοριοφυλακής Φύλαξης Φερών όπου είχε σύσκεψη με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού, παρουσία του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού δόθηκε το εξής πρόγραμμα για την παρουσία του, όπως και των ευρωπαίων αξιωματούχων, στον Εβρο:

Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι θα αφιχθούν στην Αλεξανδρούπολη στις 13:05 ώρα Ελλάδος, όπου θα τους υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ντάβορ Μποζίνοβιτς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επίσκεψη στον Έβρο.

Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στις 15:30, ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κ. Μισέλ, κυρία Φον ντερ Λάιεν και κ. Σασόλι, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.

Στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...