193
Η αναζήτηση για νεκρούς γίνεται με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους | REUTERS/Terray Sylvester

Εφιάλτης στην Καλιφόρνια – Πάνω από 600 οι αγνοούμενοι, 63 οι νεκροί της πυρκαγιάς

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 08:27
Η αναζήτηση για νεκρούς γίνεται με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους
|REUTERS/Terray Sylvester

Εφιάλτης στην Καλιφόρνια – Πάνω από 600 οι αγνοούμενοι, 63 οι νεκροί της πυρκαγιάς

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 08:27

Οι σοροί άλλων επτά ανθρώπων βρέθηκαν στη βόρεια Καλιφόρνια, εξέλιξη που αυξάνει σε 63 τον αριθμό των νεκρών της πυρκαγιάς Camp.

Ο σερίφης της κομητείας Μπιουτ που έχει πληγεί βαρύτερα πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρούνται αγνοούμενοι από τις Αρχές στην πόλη Πάρανταϊς και άλλες περιοχές που επλήγησαν αναθεωρήθηκε προς τα πάνω και ανέρχεται πλέον σε πάνω από 600.

Η προηγούμενη εκτίμηση των Αρχών ήταν πως αγνοούνταν περίπου 300 άνθρωποι. Προειδοποιούν ότι και αυτή η νέα εκτίμηση θα αλλάξει λόγω του χάους που έφερε στις Αρχές η πυρκαγιά.

Ο νέος απολογισμός που έδωσαν οι Αρχές αυξάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Πολιτεία αυτή σε τουλάχιστον 65, σχεδόν όλοι από το βόρειο τμήμα.

Η πυρκαγιά Camp έχει καταστρέψει 12.000 κτίρια, δηλαδή κατοικίες, καταστήματα και άλλες κατασκευές. Η πόλη Παραντάις έχει καταστραφεί ολοσχερώς και θα χρειαστούν χρόνια για την ανοικοδόμηση της.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους από τις πυρκαγιές που έχουν κάψει τουλάχιστον εκατομμύρια στρέμματα γης, κυρίως δασικές εκτάσεις.

Για την κατάσβεση δίνουν μάχη 9.400 πυροσβέστες, ωστόσο η εκτίμηση είναι ότι ο πλήρης έλεγχος δεν θα επιτευχθεί πριν από το τέλος του Νοεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...