374
|

Δημοσκόπηση Rass έξι ημέρες πριν τις κάλπες: Στις 9,2% η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 11:01

Δημοσκόπηση Rass έξι ημέρες πριν τις κάλπες: Στις 9,2% η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 11:01

Παρά τη συνθηματολογία του Αλέξη Τσίπρα για νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά και για το «ματς» που γυρίζει, μία ακόμη δημοσκόπηση καταδεικνύει το αδιαμφισβήτητο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ως συνέχεια του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Σε έρευνα της εταιρείας Rass που έγινε για λογαριασμό του in.gr και δημοσιοποιείται έξι μόλις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ φαίνεται να λαμβάνει 35,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 26,2%, διαφορά 9,2% μονάδων δηλαδή, περίπου όσο και στις 26 Μαΐου, όταν το αποτέλεσμα «κάθισε» στο 9,35%.

Στην ίδια έρευνα, το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται στο 8,7%, μία μονάδα πάνω από τις ευρωεκλογές και ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,1%.

Την τέταρτη θέση δείχνει να παίρνει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,4% αφήνοντας πίσω τη Χρυσή Αυγή που καταγράφει ποσοστό 3,2% και οριακά μπαίνει στη Βουλή.

Στα όρια του στατιστικού λάθους είναι και το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη το οποίο στην έρευνα αυτή μένει εκτός Βουλής με 2,8%.

Μόλις στο 1,3% είναι η Ένωση Κεντρώων ενώ ποσοστό 4,2% επιλέγει «άλλο κόμμα». Το άκυρο – λευκό είναι στο 2,1% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 6,6%.

Τα στοιχεία για την πρόθεση ψήφου δείχνουν ότι είναι αδύνατον να γίνει η ανατροπή του ενός εκατομμυρίου που κυνηγά ο κ. Τσίπρας ενώ και με εξακομματική (ή και επτακομματική Βουλή) είναι πολύ πιθανή και η αυτοδυναμία για τη ΝΔ.

Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, το 49,1% λέει Κυριάκος Μητσοτάκης, το 35,2% ο Αλέξης Τσίπρας και το 14,9% κανένας από αυτούς.

Ενδιαφέρον έχει και το ερώτημα «Με τον Αλέξη Τσίπρα ή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας αισθάνεστε περισσότερο ασφαλής;».

 

Το 44,7% λέει με τον Κ. Μητσοτάκη, το 30,5% με τον Αλέξης Τσίπρα ενώ περίπου 1 στους 4 (23,4%) λέει ότι δεν τους εμπνέει κανείς από τους δύο ασφάλεια.

Στο ερώτημα «Αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές πιστεύετε ότι θα κυβερνήσεις καλύτερα ή χειρότερα», οι απαντήσεις είναι οι εξής:

Ποσοστό 46,85% λέει καλύτερα ή μάλλον καλύτερα ενώ 37,1% χειρότερα ή μάλλον χειρότερα. Υπάρχει και ένα 15,1% που λέει ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...