318
| ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 7,5% η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2022, 21:07
|ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 7,5% η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2022, 21:07

Στις 7,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 33,5%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%, το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%. Σημαντικό εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων (9,5%).

Στην μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τη ΔΕΘ, η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρισκόταν στις 8 μονάδες.

Η παρούσα δημοσκόπηση έλαβε χώρα το διάστημα 23 – 25 Οκτωβρίου επί ενός δείγματος 1.207 ατόμων.

Η εικόνα στο ερώτημα τις πρόθεσης ψήφου «με όλες τις απαντήσεις» είναι ανάλογη της παραπάνω:

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί άνετο προβάδισμα 30 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε καταγραφεί και τον περασμένο μήνα (βάσει συλλογής στοιχείων το διάστημα 18-20/9).

Τέλος, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 28%, ποσοστό που έλαβε και η απάντηση «κανένας». «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ» απάντησε το 5% των ερωτηθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις το προηγούμενο 24ωρο, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στις 8,5 μονάδες.

Στα μέσα του μήνα (συλλογή στοιχείων το διάστημα 10-14/10) η Alco είχε καταγράψει τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις 8,3 μονάδες (από 7,7 τον Σεπτέμβριο).

Με άλλα λόγια, το δημοσκοπικό σκηνικό παραμένει σταθερό, καθώς ακόμη και οι οριακές απώλειες για τη ΝΔ μοιάζει να μην κεφαλαιοποιούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...