330
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε 11 μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα | InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 21:24
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε 11 μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα
|InTimeNews / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2022, 21:24

Στις 8 μονάδες διαμορφώθηκε η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, η δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων αποτυπώθηκε από την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 18 – 19 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.103 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, ως ακολούθως: ΝΔ 34%, ΣΥΡΙΖΑ 26%, ΠΑΣΟΚ 10,5%,  ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ 25 3%.

Στο 9,5% η αναποφάσιστη ψήφος.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην πρόθεση ψήφου «με όλες τις απαντήσεις» (Λευκό, Ακυρο, Αποχή κλπ.), με τη διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων να διαμορφώνεται στις 7,5 μονάδες.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αμετάβλητο στην κάρτα αυτή (βλ. παρακάτω) σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, ενώ το κυβερνών κόμμα κέρδισε μία μονάδα.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πάλι, έχασε μία μονάδα μεσούντος του σκανδάλου Qatargate, στο οποίο ενεπλάκη το όνομα της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η άνοδος της ΝΔ στην παράσταση νίκης. Το ποσοστό της τον Δεκέμβριο ανέβηκε κατά τέσσερις μονάδες (59%) από τον Νοέμβριο (55%).

Μόλις το 25% των ερωτηθέντων εξέφρασε την εκτίμηση ότι νικητής των επόμενων εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε 11 μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 39%.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η απάντηση «κανένας από τους δύο» συγκέντρωσαν ποσοστό 28%.

Σε ερώτημα για το ποια κυβέρνηση θα προτιμούσαν να προκύψει από την κάλπη του 2023, οι πολίτες απάντησαν ως ακολούθως, κατά το ίδιο γκάλοπ:

  • Αυτοδύναμη ΝΔ 33%
  • Αυτοδύναμη ΣΥΡΙΖΑ 15%
  • Συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ 8%
  • Συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ 17%
  • Μεγάλου συνασπισμού με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ 8%
  • Κάποιον άλλο 10%
  • ΔΓ/ΔΑ 9%

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...