190
Ο Μπρεντ Ρενό (αριστερά) έχασε τη ζωή του από ρωσικά πυρά, κοντά στο Κίεβο |

Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Ιρπίν

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2022, 15:27
Ο Μπρεντ Ρενό (αριστερά) έχασε τη ζωή του από ρωσικά πυρά, κοντά στο Κίεβο
|

Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο Ιρπίν

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2022, 15:27

Νεκρός από ρωσικά πυρά έπεσε ο συνεργαζόμενος με τους New York Times βραβευμένος παραγωγός ντοκιμαντέρ, Μπρεντ Ρενό, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Κιέβου. Ο 51χρονος δημοσιογράφος βρισκόταν σε αυτοκίνητο, βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, στην περιοχή του Ιρπίν, όταν ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ. Συνάδελφοί του που βρίσκονταν στο ίδιο όχημα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όμως ήταν ήδη πολύ αργά…

Η δημοσιογραφική ταυτότητα του Μπρεντ Ρενό, φωτογραφήθηκε από τους συναδέλφους που ήταν μαζί του στο σημείο όπου έπεσε νεκρός

Οπως διευκρίνισε αργότερα ο αναπληρωτής διευθυντής της αμερικανικής εφημερίδας, Κλιφ Λιβάι, παρότι ο Ρενό είχε πάνω του τη δημοσιογραφική ταυτότητα των ΝΥΤ, με τους οποίους είχε πολύχρονη και στενή συνεργασία στο παρελθόν, δεν ήταν απεσταλμένος τους στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Ρενό έγινε ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που χάνει τη ζωή του από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Μαζί του βρισκόταν ακόμη ένας συνάδελφός του ο οποίος φαίνεται πως έχει τραυματιστεί ελαφρά. Περιέγραψε, μάλιστα, από την πλευρά του, τα όσα έζησε, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...