202
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το τηλεφώνημά του με τον Ντόναλντ Τραμπ | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι ζήτησε ο Τραμπ από τον Μητσοτάκη – τηλεφώνημα και στον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 07:14
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το τηλεφώνημά του με τον Ντόναλντ Τραμπ
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι ζήτησε ο Τραμπ από τον Μητσοτάκη – τηλεφώνημα και στον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 07:14

Την ανησυχία της Ουάσιγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο νατοϊκών συμμάχων, στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Τετάρτη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο  πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους».

Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Η επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ έγινε με ειδική κρυπτογραφημένη συσκευή της Πρεσβείας των ΗΠΑ, με παρούσες την πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τη διπλωματική σύμβουλο του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή.

Αμέσως μετά ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του αμερικανού προέδρου και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τηλεφωνικά για διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε ανακοίνωση Τύπου της τουρκικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν υποστήριξε στη συνομιλία του με τον Τραμπ ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιουργεί αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η Αγκυρα θα αποδείξει με «συγκεκριμένες ενέργειες» τη βούλησή της για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την έναρξη διαλόγου για το ζήτημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...