124
Ο Πρωθυπουργός μιλά με τον πρόεδροΤραμπ με παρούσες την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (στη μέση) και την Ελένη Σουρανή | ΓτΠ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ για τα ελληνοτουρκικά

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 21:16
Ο Πρωθυπουργός μιλά με τον πρόεδροΤραμπ με παρούσες την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (στη μέση) και την Ελένη Σουρανή
|ΓτΠ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ για τα ελληνοτουρκικά

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 21:16

Ο Πρόεδρος  Τραμπ τηλεφώνησε απόψε στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Τραμπ για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Η επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ έγινε με ειδική κρυπτογραφημένη συσκευή της Πρεσβείας των ΗΠΑ, με παρούσες την πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τη διπλωματική σύμβουλο του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...