515
| photo: qz.com

Διάλεξε το Google που θέλεις/ Φωτεινό ή σκοτεινό;

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2015, 19:06

Διάλεξε το Google που θέλεις/ Φωτεινό ή σκοτεινό;

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2015, 19:06

Ζούμε σε μια περίοδο που ο Δεκέμβριος για πολύ κόσμο είναι ο μήνας που βγαίνει το νέο Star Wars κι όχι ο μήνας των Χριστουγέννων. Και –πιστέψτε μας- πρόκειται, όντως, για πολύ κόσμο που το πιστεύει αυτό. Η προσμονή για φωτόσπαθα είναι μεγαλύτερη απ΄ ότι για κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Με την έβδομη ταινία του project που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας να είναι μόνο κάτι μέρες μακριά, η Google ένωσε τις δυνάμεις της με την Disney και, πλέον, ο χρήστης θα μπορεί να διαλέξει μεταξύ της φωτεινής και της σκοτεινής πλευράς στη θεματική έκδοση των εφαρμογών της Google.

Πώς γίνεται και τι ακριβώς είναι όλα αυτά;

Πατήστε εδώ, για αρχή.

Θα σας ζητηθεί να συγχρονίσετε τον λογαριασμό σας με το Star Wars theme που λανσάρει η Google. Και, προφανώς, όλα όσα θα βλέπετε στην οθόνη σας θα έχουν να κάνουν με το The Force Awakens, το πολυαναμενόμενο νέο επεισόδιο της σειράς.

Ο διακομιστής σας (Chrome), το mail σας (Gmail), οι χάρτες σας (Google Maps), τα ημερολόγιά σας, ακόμη και το YouTube θα μετατρέπονται σε φωτεινά ή σκοτεινά, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε.

Και, όπως ήταν αναμενόμενο, όλα αυτά σηματοδοτούνται και προωθούνται με το απαραίτητο και –καλαίσθητο- design της Google.

Ε, βάλτε και λίγο την κινηματογραφική ματιά της Disney και έχετε έτοιμο το promo video.

https://www.youtube.com/watch?v=HWNY57CAY5U

Το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο το project αυτό καθ’ αυτό, αλλά κι ο τρόπος με τον οποίο η Google αποφάσισε να το περάσει στον κόσμο. Διαβάστε την ανακοίνωσή της, στο Google Blog. Μία προσωπική μαρτυρία του Κλέι Μπέιβορ, του αντιπροέδρου στο τμήμα Product Management για το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται το όλο αίσθημα που δημιουργεί η έλευση του νέου Star Wars.

Προφανώς, όπως ήταν αναμενόμενο, στα social media, ήδη, συζητείται το θέμα, με τους πιστούς φίλους της σειράς να έχουν χωριστεί σε αυτούς που προτιμούν τη φωτεινή και σε αυτούς που επιλέγουν την σκοτεινή έκδοση.

Λίγα λόγια για το The Force Awakens
To πολυαναμένομενο έβδομο μέρος της saga του «Πολέμου των Αστρων», αναμένεται να προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ στις 18 κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ. Η νέα ταινία πιάνει την ιστορία 30 χρόνια μετά τα γεγονότα στην «Επιστροφή των Τζεντάι», είναι σκηνοθετημένη από τον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και, εκτός από την «παλιά φρουρά», πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Οσκαρ Αϊζακ, Λουπίτα Νιόνγκ’ο, Αντι Σέρκις, Ντόμναλ Γκλίσον, Αντονι Ντάνιελς, Πίτερ Μέιχιου και ο Μαξ φον Σίντοφ.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού επικρατεί πανικός για την έλευση της ταινίας, με τις προπωλήσεις εισιτηρίων να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ –όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις- το ebay αποτελεί το κλασικό αποκούμπι για κάποιον που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το… μαγικό χαρτάκι εγκαίρως. Για να έχετε μια εικόνα, μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο της προπώλησης, οι κρατήσεις για τις ΙΜΑΧ* προβολές ξεπέρασαν τις έξι εκατομμύρια, ενώ οι προβλέψεις για τα έσοδα κάνουν λόγο για 700 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο για το πρώτο τριήμερο προβολών.

* Η προβολή σε ΙΜΑΧ οθόνες θεωρείται το νέο trend παγκοσμίως, ειδικά σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το Imax είναι ένα διαφορετικό είδος κινηματογράφου όπου η οθόνη είναι σφαιρική και όχι επίπεδη, προσφέροντας στους θεατές μια ανεπανάληπτη εμπειρία προβολής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...