297
Ο Νίκος Δένδιας | IntimeNews

Δένδιας: Θα διευκολύνουμε τις κινεζικές επενδύσεις

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2019, 19:25
Ο Νίκος Δένδιας
|IntimeNews

Δένδιας: Θα διευκολύνουμε τις κινεζικές επενδύσεις

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2019, 19:25

Την καλλιέργεια του καλύτερου δυνατού κλίματος με την Κίνα -μία χώρα που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Γης και της οποίας τις επενδύσεις τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα- ενισχύουν οι επαφές του υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια στη Νέα Υόρκη.

Ο έλληνας ΥΠΕΞ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι δύο φορές την Πέμπτη, πρώτα στο πλαίσιο της εκδήλωσης του «Φόρουμ των αρχαίων πολιτισμών» και κατόπιν κατ’ ιδίαν, σε μία συνάντηση εργασίας κατά κάποιον τρόπο, αφού ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι σκοπό της είχε την προετοιμασία δύο ταξιδιών: α) του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη, στις αρχές του Νοεμβρίου, για την έκθεση ΕΧΡΟ 2019 (με τιμώμενο κράτος την Ελλάδα), όπου θα συναντηθεί με τον κινέζο πρόεδρο, και β) την επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα, αργότερα.

 Η δήλωση Δένδια

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα με τον κ. Γουάνγκ Γι, τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, σε μία συνάντηση η οποία δεν ήταν απλώς εθιμοτυπική ή στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, αλλά ήταν μία συνάντηση η οποία αποτελούσε προετοιμασία: αφενός μεν της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη, αφετέρου της επίσκεψης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα,  τον Νοέμβριο. 

»Εντάσσεται σε μία μακρά σειρά επαφών που θα έχουμε με την κινεζική πλευρά για να μπορέσουμε να διευρύνουμε τις εμπορικές μας σχέσεις και να διευκολύνουμε τις κινεζικές επενδύσεις στους διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας που είναι τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

»Επίσης, συναντηθήκαμε και προηγουμένως, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, μίας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε με συνεργασία της ελληνικής και της κινεζικής πλευράς. Μίας πρωτοβουλίας που δείχνει ότι και αυτό που λέμε “soft power” στη διπλωματία, δηλαδή η δυνατότητα της κουλτούρας και του πολιτισμού να παίζουν ρόλο, είναι κάτι απτό και σημαντικό»

Δείτε το βίντεο της δήλωσης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...