288
| SOOC

Για τέσσερα αδικήματα η Προανακριτική του Παπαγγελόπουλου

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2019, 10:54

Για τέσσερα αδικήματα η Προανακριτική του Παπαγγελόπουλου

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2019, 10:54

Ο κύβος ερρίφθη. Το πρωί της Πέμπτης κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας περί συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον ρόλο του στην καταγγελλόμενη ως «σκευωρία» της Novartis.

Η πρόταση υπογράφεται από 30 βουλευτές και περιγράφει τα αδικήματα για τα οποία πρέπει να ερευνηθεί από Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ως «Ρασπούτιν» καταγγέλλεται ότι είχε επιχειρήσει να χειραγωγήσει τη δικαστική έρευνα για τη δράση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis προκειμένου να στοχοποιηθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Την ανακοίνωση της κατάθεσης έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος ανέφερε ότι η πρόταση υπογράφεται από 30 βουλευτές της ΝΔ και θα διερευνήσει τυχόν αδικήματα που έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του κ. Παπαγγελόπουλου. Η πρόταση θα διανεμηθεί στους βουλευτές και θα εγγραφεί σε ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής.

Σύμφωνα με την πρόταση, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τέσσερα αδικήματα τα οποία φέρεται να διέπραξε κατά την θητεία του στην προηγούμενη κυβέρνηση ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σε πρώτη φάση η προανακριτική επιτροπή θα εξετάσει την αρμοδιότητα ή μη της Βουλής να ασκήσει δίωξη στον κ. Παπαγγελόπουλο και την επιστροφή του φακέλου στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω σε περίπτωση κρίσης αναρμοδιότητάς της.

Ομως καθώς στον κατάλογο των αδικημάτων αναφέρεται και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αυτό σημαίνει ότι είναι απίθανο να έχουμε επιστροφή του φακέλου στη Δικαιοσύνη –κάτι που είχαν προτείνει μια σειρά βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας– και ότι η Προανακριτική Επιτροπή θα είναι αυτή που θα διερευνήσει εις βάθος –προφανώς και με κλήση μαρτύρων– τις ενέργειες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Τα αδικήματα που βαραίνουν τον πρώην υπουργό είναι τέσσερα: Παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πρόκληση κακουργήματος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...