224
Πεδίο μάχης είναι τις τελευταίες ημέρες η Μαριούπολη και οι περιοχές γύρω από αυτήν | Azov Mariupol/Handout via REUTERS

Δένδιας: Ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης του έλληνα προξένου από τη Μαριούπολη

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2022, 17:39
Πεδίο μάχης είναι τις τελευταίες ημέρες η Μαριούπολη και οι περιοχές γύρω από αυτήν
|Azov Mariupol/Handout via REUTERS

Δένδιας: Ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης του έλληνα προξένου από τη Μαριούπολη

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2022, 17:39

Σε εξέλιξη ήταν το απόγευμα της Τρίτης η προσπάθεια απομάκρυνσης και του έλληνα προξένου από την Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, όπως είπε σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μαζί με τον πρόξενο απομακρύνεται και το προσωπικό του ΟΑΣΕ, πρόσθεσε.

Το κομβόι κατευθύνεται προς τα δυτικά, μακριά δηλαδή από περιοχές που έχουν καταλάβει ή απειλούν να καταλάβουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως «οι εικόνες που μεταφέρει ο τηλεοπτικός φακός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία είναι τραγικές, τις βλέπουμε όλοι και μέσα σε αυτό το πολεμικό πλαίσιο που προεκλήθη από τη ρωσική εισβολή, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και ομογενείς μας και έλληνες διπλωμάτες».

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αυτή τη στιγμή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης του Ελληνα προξένου από τη Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ. Και εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς, βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς Ζαπορίζια. Εχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας», είπε ακόμη.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, επίσης, πως «μαζί με τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν, θέλω να πω ξεκάθαρα πως η παρουσία του στη Μαριούπολη και η προσπάθειά του να προστατεύσει και βοηθήσει τους ομογενείς μας, όπως άλλωστε και η προσπάθεια του πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, του Δημήτρη Δόχτση και του προξένου μας στη Μαριούπολη τιμούν την πατρίδα μας και τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...