174
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε παλαιότερη φωτογραφία με τον ύπατο εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ | Yπουργείο Εξωτερικών

Δένδιας: Η ΕΕ προσλαμβάνει την Τουρκία ως πρόβλημα και προτείνει διπλή ατζέντα

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 12:09
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε παλαιότερη φωτογραφία με τον ύπατο εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ
|Yπουργείο Εξωτερικών

Δένδιας: Η ΕΕ προσλαμβάνει την Τουρκία ως πρόβλημα και προτείνει διπλή ατζέντα

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2021, 12:09

«Κατ’αρχήν θετική» χαρακτήρισε την έκθεση Μπορέλ για την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, καθώς, όπως επεσήμανε, «προσλαμβάνει σωστά την Τουρκία ως πρόβλημα που αφορά το σύνολο της Ευρώπης και υπογραμμίζει επίσης τα προβλήματα, τα οποία η τουρκική συμπεριφορά δημιουργεί για την Ευρωπαϊκή Eνωση».

Βεβαίως, σημείωσε ο κ. Δένδιας, «υπάρχουν και ελλείψεις όπως το casus belli, οι αναφορές σε τουρκικές παραβατικότητες, όπως ο τρόπος διατύπωσης για τα Βαρώσια ή ευθείες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου για τη Θάλασσα, της UNCLOS» – ελλείψεις τις οποίες και θα υπογραμμίσει ο ίδιος στη συζήτηση που θα ακολουθήσει στο Συμβούλιο κατά την παρουσίαση της έκθεσης του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ.

«Οφείλουμε πάντως», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, «να κρατήσουμε το θετικό: Η Ευρώπη προσλαμβάνει την Τουρκία ως πρόβλημα και προτείνει τη διπλή ατζέντα». «Θετικά μέτρα μεν αλλά από την άλλη πλευρά σαφώς τη δυνατότητα λήψης μέτρων, κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας εάν διολισθήσει πάλι στην απαράδεκτη παραβατική της συμπεριφορά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...