205
«Δεν είναι της παρούσης», είπε ο υπουργός Εξωτερικών για την πρόταση του «συμφιλιωτή» Στόλτενμπεργκ | Twitter/@NikosDendias

Στόλτενμπεργκ ο γεφυροποιός, με πρόταση για τριμερή – πώς του απάντησε ο Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 15:14
«Δεν είναι της παρούσης», είπε ο υπουργός Εξωτερικών για την πρόταση του «συμφιλιωτή» Στόλτενμπεργκ
|Twitter/@NikosDendias

Στόλτενμπεργκ ο γεφυροποιός, με πρόταση για τριμερή – πώς του απάντησε ο Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2021, 15:14

Στολή «γεφυροποιού» φόρεσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ρίχνοντας στο τραπέζι πρόταση τριμερούς συνάντησης με τον τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την επικοινωνία Δένδια – Στόλτενμπεργκ, παρουσία και του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, εξετάστηκαν επίσης τα περιθώρια συμφωνίας για την εγκαθίδρυση εικοσιτετράωρης γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των Διακλαδικών Κέντρων Επιχειρήσεων των υπουργείων Αμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Και στο ίδιο πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ διερωτήθηκε αν θα ήταν σκόπιμο να πραγματοποιηθεί και μία συνάντηση μεταξύ του ιδίου και των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στην απάντησή του ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ευγενικά στον κ. Στόλτενμπεργκ ότι στις 14 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τούρκο ομόλογό του στην Αγκυρα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες.

Οπότε, τόσο για πρακτικούς όσο και για συμβολικούς λόγους θα ήταν ευκταίο –πρόσθεσε– να πραγματοποιηθεί πρώτα η διμερής συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών και, αναλόγως με την έκβασή της, να οριστεί στη συνέχεια η τριμερής υπό τον επικεφαλής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...