247
Ο Νίκος Δένδιας σε παλιότερο στιγμιότυπο | Intime

Δένδιας: «Ανοησίες» τα περί κατάληψης εδαφών από τους Τούρκους στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 12:32
Ο Νίκος Δένδιας σε παλιότερο στιγμιότυπο
|Intime

Δένδιας: «Ανοησίες» τα περί κατάληψης εδαφών από τους Τούρκους στον Εβρο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 12:32

Για τις εξελίξεις στον Εβρο και τους ισχυρισμούς περί «κατάληψης» ελληνικού εδάφους από τουρκικές δυνάμεις μίλησε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Εβρο. Τότε, η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους, εξήγησε ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία σε σημείο του φράχτη, συνέχισε, προσθέτοντας πως τότε το ΥΠΕΞ έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον πρεσβευτή της Τουρκίας απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της βρετανικής Sun, η οποία υιοθέτησε τον ισχυρισμό περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους. Ο υπουργός πρόσθεσε πως τον ισχυρισμό αυτό υιοθέτησε και επανέλαβε ακροδεξιό κόμμα και στη συνέχεια «υπερακόντισε την ανοησία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ». «Απολύτως ψευδής ισχυρισμός», υπογράμμισε.

«Σε αυτά δεν παίζει κανείς, ούτε είμαι διατεθειμένος, τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων. Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα. Να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ», ανέφερε.

Τόνισε ακόμα, ότι είναι συνταγματική μας υποχρέωση η προστασία του εθνικού εδάφους και πρόσθεσε πως καμία κυβέρνηση δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ένα εκατοστό.

Οπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, η τουρκική πλευρά επιδιώκει την ένταση, ωστόσο η Ελλάδα δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. «Οφείλουν να λειτουργούν ως μια σύγχρονη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.