257
Ο στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής στο πρώτο Υπουργικό πέρυσι το καλοκαίρι | Nick Paleologos / SOOC

Δεν θα πάει στον Γράμμο ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2020, 10:13
Ο στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής στο πρώτο Υπουργικό πέρυσι το καλοκαίρι
|Nick Paleologos / SOOC

Δεν θα πάει στον Γράμμο ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2020, 10:13

Αφού πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα με το θέμα να σέρνεται —με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση για καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος— τελικά έγινε γνωστό ότι ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής δεν θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή στον Γράμμο και στο Βίτσι η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού.

Ο κ. Στεφανής είχε προσκληθεί από την ΕΑΑΣ, ως εκπρόσωπος μάλιστα του Πρωθυπουργού (!) στις «επετειακές εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας του Ελληνικού Στρατού αλλά και όσων», όπως αναφερόταν, «αγωνίστηκαν στο πλευρό τους, κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών».

Μολονότι η προαναγγελθείσα από τις 20 Αυγούστου παρουσία του στρατηγού ε.α. στην εκδηλώσεις για τις «επιχειρήσεις κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών» ως εκπροσώπου της κυβέρνησης της χώρας, επικρίθηκε σφόδρα κυρίως από το ΚΚΕ και από τον ΣΥΡΙΖΑ —τη στιγμή άλλωστε που ασκήθηκε οξεία κριτική από κυβερνητικά στελέχη για το θερινό κάμπινγκ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο— τόσες ημέρες δεν είχε υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση.

Ούτε ο κ. Στεφανής είχε επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την παρουσία του, ούτε η κυβέρνηση είχε διευκρινίσει αν θα  εκπροσωπηθεί ή όχι από τον υφυπουργό Άμυνας στις εκδηλώσεις (για να αποδοκιμάσει τέτοιο ενδεχόμενο, ούτε λόγος).

Τελικά, έγινε γνωστό ότι ο κ. Στεφανής δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τις μάχες που σήμαναν το τέλος του αιματηρού Εμφυλίου.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, πάγια θέση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι ο Εμφύλιος έχει τελειώσει πριν από 70 χρόνια και ότι η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από κάθε κατάλοιπο εκείνης της εποχής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...