324
Μία γάτα που επέζησε από τη φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, επιδεικνύει την καμένη της πατούσα | Facebook

Το δράμα των ζώων που πάλεψαν με τις φλόγες στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 15:27
Μία γάτα που επέζησε από τη φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, επιδεικνύει την καμένη της πατούσα
|Facebook

Το δράμα των ζώων που πάλεψαν με τις φλόγες στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2018, 15:27

Tεράστια είναι και η οικολογική καταστροφή από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια. Η φωτιά θεωρείται ως η πιο καταστροφική στην ιστορία της συγκεκριμένης πολιτείας για τους ανθρώπους, αλλά και για την άγρια ζωή. Τα καταφύγια άγριων και οικόσιτων ζώων είναι ασφυκτικά γεμάτα ύστερα από την τραγωδία, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσα είναι τα πλάσματα που απανθρακώθηκαν μέσα σε δάση, σπίτια και κτήματα.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες αναζητούν τα ζώα τους, και ακόμη περισσότερα σκυλιά και γάτες με εγκαύματα είναι σε καταφύγια, με τους εθελοντές να αναζητούν τους ιδιοκτήτες τους, κάνοντας διαρκείς αναρτήσεις στα social media.

Η γάτα που έγινε σύμβολο της φονικής πυρκαγιάς, δυστυχώς δεν κατάφερε να επιβιώσει (Facebook)

Οι φωτογραφίες με τα καμένα, νεκρά ζώα μέσα στα δάση είναι δραματικές και κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, ενώ μία γάτα η οποία αρχικά βρέθηκε ζωντανή, αλλά πολύ άσχημα πληγωμένη, δυστυχώς πέθανε, αφού πρώτα έγινε σύμβολο της τρομακτικής καταστροφής.

Οι διασώστες προσπάθησαν να εντοπίσουν όσο περισσότερα ζωάκια μπορούσαν (Facebook)

Η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Σάντρα Μπούλοκ, σε μία προσπάθεια να στρέψει το ενδιαφέρον και στα ζώα εκτός από τους ανθρώπους, δώρισε 100.000 δολάρια σε μία οργάνωση που έχει αναλάβει να φροντίσει τραυματισμένα ζώα.

Ενα άλογο έπεσε σε πισίνα για να σωθεί από τις φλόγες (Facebook)

Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και πολλοί αναλαμβάνουν να πάρουν στα σπίτια τους κάποιο ζώο, με την ελπίδα να το φροντίσουν ώστε να ανακάμψει και να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του που το αναζητά.

Σε δασικές περιοχές μάλιστα, διασώστες και εθελοντές σπεύδουν κάθε μέρα για να βάλουν νερό και τρόφιμα, προκειμένου να τα βρουν τα ζώα που μέσα στις στάχτες προσπαθούν να επιβιώσουν. Ολες αυτές οι εικόνες, μοιραία, μας φέρνουν στο μυαλό τις ακόμη νωπές μνήμες από την τραγωδία στο Μάτι, όταν κι εκεί, εκτός από τόσες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, βασανίστηκαν και πολλά άτυχα ζώα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...