235
Ο Σαϊντού με τους συμμαθητές του σε παλαιότερη φωτογραφία έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου | INTIMEnews

Δεκτό το αίτημα ασύλου του Σαϊντού Καμαρά από τη Δευτεροβάθμια Αρχή

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2022, 14:00
Ο Σαϊντού με τους συμμαθητές του σε παλαιότερη φωτογραφία έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
|INTIMEnews

Δεκτό το αίτημα ασύλου του Σαϊντού Καμαρά από τη Δευτεροβάθμια Αρχή

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2022, 14:00

Δεκτή έγινε τελικά από τη Δευτεροβάθμια Αρχή Προσφυγών η αίτηση ασύλου του μαθητή από τη Γουϊνέα στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου Αττικής, Σαϊντού Καμαρά, που κινδύνευε με απέλαση.

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής Πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού», ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στις 29 Μαρτιόυ ο Σαϊντού Καμαρά είχε γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεσή του.

Στη συνάντηση στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερώσει τον μαθητή για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την ενίσχυση του φακέλου του, με υλικό για την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον, με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Σαϊντού ήρθε στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 16 ετών. Στο διάστημα που μεσολάβησε έμαθε την ελληνική γλώσσα και αρίστευσε στο σχολείο του.

«Πήγε στη Σενεγάλη, την Τουρκία και έφτασε ναυαγός στην Κάλυμνο, τον Νοέμβριο του 2019, σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στην Αθήνα, στον Αγιο Δημήτριο, όπου βρήκε την οικογένειά του. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία», είχε δηλώσει ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, Νικόλαος Κακλαμάνος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...