360
Δακρυσμένα μοντέλα στο σόου του Οίκου Chanel, που δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος χωρίς τον εμβληματικό Λάγκερφελντ | REUTERS/Regis Duvignau

Δάκρυα στην πασαρέλα: η τελευταία κολεξιόν του Καρλ, χωρίς τον Καρλ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 17:20
Δακρυσμένα μοντέλα στο σόου του Οίκου Chanel, που δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος χωρίς τον εμβληματικό Λάγκερφελντ
|REUTERS/Regis Duvignau

Δάκρυα στην πασαρέλα: η τελευταία κολεξιόν του Καρλ, χωρίς τον Καρλ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 17:20

Το σκηνικό που στήθηκε για να παρουσιάσει την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 του Οίκου Chanel, που περιελάμβανε τις τελευταίες δημιουργίες του θρυλικού Καρλ Λάγκερφελντ ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου 2019, ήταν ένα χιονισμένο σαλέ. Ετσι είναι η μόδα, προχωρά με κομψά βήματα μπροστά από την εποχή της.

Η εντυπωσιακή Πενέλοπε Κρουζ ντυμένη στα λευκά

Και καθώς ο κορυφαίος και εκκεντρικός σχεδιαστής δεν επιθυμούσε να τελεστεί ούτε κηδεία ούτε μνημόσυνο, η συγκεκριμένη επίδειξη της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, είχε κάτι και από τα δύο.

Το εντυπωσιακό «Chalet Gardenia» που στήθηκε για τις ανάγκες της επίδειξης

Συγκίνηση, δακρυσμένα μοντέλα στην ομαδική πασαρέλα και ενός λεπτού σιγή για έναν δημιουργό που ήξερε να δημιουργεί ολόκληρους κόσμους από κλωστή και ύφασμα. Ο κόσμος της Μόδας τον αποχαιρέτισε με ένα σόου, που όπως αναφέρει το BBC, ήταν αντάξιο των απαιτητικών προσδοκιών του.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, καθισμένοι στην πρώτη σειρά

Από την πάντα εντυπωσιακή Πενέλοπε Κρουζ που περπάτησε στην πασαρέλα με μία ολόλευκη δημιουργία, μέχρι τις διάσημες καλεσμένες και μούσες του, Κρίστεν Στιούαρτ, Ναόμι Κάμπελ, Μόνικα Μπελούτσι, Μαριόν Κοτιγιάρ, κ.ά, οι γυναίκες που αναδείχτηκαν μέσα από τη φινετσάτη αισθητική του, δεν μπορούσαν να λείπουν από αυτό το «αντίο» στον ταλαντούχο Καρλ.

Η Μόνικα Μπελούτσι παρούσα στο τελευταίο αντίο

Η διάδοχος του Λάγκερφελντ, η Βιρζινί Βιάρ που υπήρξε το δεξί του χέρι, χειροκροτήθηκε θερμά μετά το τέλος της επίδειξης, νιώθοντας αποδεκτή στη συγκεκριμένη σημαντικότατη θέση. Μετά την ενός λεπτού σιγή, το χειροκρότημα ήταν παρατεταμένο και για τον σπουδαίο Καρλ, που δεν είναι πια εδώ.

Η Ναόμι Κάμπελ δεν πέρασε απαρατήρητη
Η Κρίστεν Στιούαρτ ντυμένη με τι άλλο; Με Chanel
Η Μαριόν Κοτιγιάρ
Το σκηνικό της επίδειξης θύμιζε καρτ-ποστάλ από ένα ειδυλλιακό χιονισμένο τοπίο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...