207
Ολοι οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού έλαβαν τις δύο δόσεις του εμβολίου | ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Corriere della Sera: Το Καστελλόριζο είναι Covid-free

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2021, 16:49
Ολοι οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού έλαβαν τις δύο δόσεις του εμβολίου
| ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Corriere della Sera: Το Καστελλόριζο είναι Covid-free

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2021, 16:49

Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ελλάδα, το Καστελλόριζο είναι Covid-free. Oλοι οι κάτοικοι εμβολιάσθηκαν», η εφημερίδα Corriere della Sera κάνει αναφορά στην στρατηγική εμβολιασμού της χώρας μας.

«Είναι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για να προστατέψει μικρές και απομακρυσμένες περιοχές και για να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό, ενόψει του καλοκαιριού», γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου.

Προσθέτει, δε, ότι όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο Kastellorizo.com, «για τους κατοίκους του νησιού, ο Φεβρουάριος ήταν ιστορικός μήνας» διότι «την περασμένη Κυριακή, 21 του μηνός ήταν από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας όπου χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer» και αυτό σημαίνει ότι «όλοι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για συγκεκριμένη επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, αφού τα ακριτικά νησιά επελέγησαν ως κύρια σημεία για τον πρώτο και τον δεύτερο εμβολιασμό».

Στο δημοσίευμα τονίζεται, επίσης, ότι «ενόψει της ανάκαμψης του τουρισμού, το να προσφέρει, κανείς, περιοχές “Covid free” αποτελεί μια εξαιρετική προστιθέμενη αξία, η οποία φέρνει πλούτο και παραγωγική ώθηση».

Η εφημερίδα πληροφορεί, τέλος, τους ιταλούς αναγνώστες ότι «στη Βρετανία, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι μετά από τις 17 Μαΐου μπορεί να ξαναρχίσουν τα ταξίδια, προκάλεσε έκρηξη των κρατήσεων, με αύξηση της τάξης του 630% και κύριους προορισμούς, την Ελλάδα και την Ισπανία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News