241
Ομπάμα και Κλίντον δέκα χρόνια πριν στη Νέα Υόρκη | ΑΠΕ - ΕΡΑ

Μπροστά στις κάμερες θα εμβολιαστούν Ομπάμα, Κλίντον και Μπους

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 14:34
Ομπάμα και Κλίντον δέκα χρόνια πριν στη Νέα Υόρκη
|ΑΠΕ - ΕΡΑ

Μπροστά στις κάμερες θα εμβολιαστούν Ομπάμα, Κλίντον και Μπους

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 14:34

Τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ στην μάχη για την προώθηση του εμβολιασμού. Οι Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον δήλωσαν πως είναι πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπροστά στις κάμερες, προκειμένου να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των Αμερικανών για την ασφάλειά του.

Την είδηση μετέδωσε το δίκτυο CNN που ανέφερε ότι ο πρώην προσωπάρχης του Μπους, Φρέντι Φορντ, είχε επικοινωνήσει πρόσφατα και με τον διευθυντή του CDC Αντονι Φάουτσι προκειμένου να ενημερωθεί για το πως θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση του εμβολίου.

«Αφού το εμβόλιο ανακηρυχθεί και επισήμως ασφαλές και διανεμηθεί στους πολίτες που έχουν προτεραιότητα, ο πρόεδρος Μπους θα… μπει στη σειρά και θα το κάνει με μεγάλη χαρά μπροστά στην κάμερα» ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο ο Φορντ.

Την ίδια στιγμή και ο εκπρόσωπος του Μπιλ Κλίντον, Ανχελ Ουρένια, είχε αναφέρει πως «ο πρώην πρόεδρος θα κάνει σίγουρα το εμβόλιο όταν αυτό καταστεί διαθέσιμο και θα το πράξει δημόσια, αν αυτό βοηθήσει στην κινητοποίηση των Αμερικανών προς την ίδια κατεύθυνση».

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του που είναι προγραμματισμένη να μεταδοθεί σήμερα, Πέμπτη, υποστήριξε «πως αν ο Αντονι Φάουτσι λέει πως το εμβόλιο είναι ασφαλές, τον πιστεύω».

«Τον γνωρίζω, έχω εργαστεί μαζί του και τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Οπότε, αν ο ίδιος μου λέει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, θα το κάνω. Και μπορεί να το κάνω στην τηλεόραση ή να το βιντεοσκοπήσω, ώστε ο κόσμος να γνωρίζει ότι εμπιστεύομαι την επιστήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...