538
Η Ραπίνο ζητάει να αποθεωθεί από το κοινό, αλλά σίγουρα όχι από τον Ντόναλντ Τραμπ | REUTERS/Benoit Tessier

Λεσβία, πρωταθλήτρια της μπάλας και ορκισμένη εχθρός του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 08:10
Η Ραπίνο ζητάει να αποθεωθεί από το κοινό, αλλά σίγουρα όχι από τον Ντόναλντ Τραμπ
| REUTERS/Benoit Tessier

Λεσβία, πρωταθλήτρια της μπάλας και ορκισμένη εχθρός του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2019, 08:10

Το βράδυ της Τρίτης 2 Ιουλίου η ποδοσφαιρική ομάδα των ΗΠΑ αντιμετωπίζει την Αγγλία στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών. Οι Αμερικανίδες είναι το φαβορί. Αλλωστε έχουν την τύχη να έχουν στην ομάδα τους τη Μέγκαν Ραπίνο. Μία αθλήτρια που, όταν δεν σκοράρει στο γήπεδο, μιλά ανοιχτά για πράγματα τα οποία αρκετοί αντιμετωπίζουν φοβικά, έχοντας πάντα την έγνοια ότι κάποτε θα ερωτηθούν για αυτά και, τότε, κάτι πρέπει να πουν.

Η Ραπίνο είναι ανοιχτά λεσβία και ένα ξεχωριστό μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν φοβάται να διεκδικήσει, ούτε να δεχθεί τις συνέπειες των ενεργειών της. Και χρησιμοποιεί την αθλητική της φήμη για να βοηθήσει όσους δεν έχουν φωνή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν η Ραπίνο είχε προκαλέσει πολλά σχόλια με την επιλογή της να μένει γονατιστή κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της πατρίδας της. Ηταν μία αντίδραση στην αστυνομική βία κατά Αφροαμερικανών αλλά και μία ξεκάθαρη στήριξη στον αθλητή του ράγκμπι, Κόλιν Κάπερνικ. Πλέον η Ραπίνο επιλέγει να μένει σιωπηλή κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στα προημιτελικά της εφετινής διοργάνωσης, μετά το νικητήριο γκολ επί της Γαλλίας, η Ραπίνο ρωτήθηκε εάν την έχει επηρεάσει το γεγονός ότι το Μουντιάλ συμπίπτει με τον μήνα του Pride. «Δεν κερδίζει πρωταθλήματα χωρίς γκέι παίκτριες στην ομάδα» είπε η Αμερικανίδα. «Εμπνέομαι από ανθρώπους που σαν κι εμένα αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό. Αντλώ ενέργεια περισσότερο από αυτό και όχι από το να προσπαθώ να αποδείξω ότι οι άλλοι είναι λάθος».

Φυσικά, η Μέγκαν Ραπίνο δεν έχει και την καλύτερη άποψη για τον Ντόναλντ Τραμπ. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα αρκετοί ασχολούνται με την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην παίκτρια της ομάδας των ΗΠΑ και τον αμερικανό πρόεδρο.

Το επεισόδιο ξεκίνησε αργά την περασμένη Τρίτη όταν η Ραπίνο, η οποία την προηγούμενη μέρα είχε σκοράρει και τα δύο τέρματα της ομάδας της εναντίον της Ισπανίας, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο του ποδοσφαιρικού περιοδικού Eight By Eight να απαντά στην ερώτηση αν θα πάει η ομάδα στον Λευκό Οίκο σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου, δηλώνοντας: «Δεν πρόκειται να πάω στον γ****ένο Λευκό Οίκο. Ετσι κι αλλιώς δεν θα μας προσκαλέσουν».

Σύμφωνα με τους New York Times, το βίντεο τραβήχτηκε τον περασμένο Ιανουάριο κατά τη διάρκεια φωτογράφησης για το εξώφυλλο του περιοδικού. Από τη στιγμή όμως που το βίντεο έγινε viral, ο Ντόναλντ Τραμπ θεώρησε πως πρέπει να απαντήσει, δηλώνοντας με τη σειρά του ότι έχει σκοπό να προσκαλέσει την ομάδα, ασχέτως αν κερδίσει ή όχι το τρόπαιο.

Στις αναρτήσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε επίσης ότι «εκτός από το NBA… οι ομάδες και οι ομοσπονδίες των υπόλοιπων αθλημάτων λατρεύουν να επισκέπτονται τον Λευκό Οίκο» – γεγονός μάλλον μη αληθές, αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των παικτών του αμερικανικού ποδοσφαίρου αλλά και άλλων αθλημάτων που έχουν απορρίψει επιδεικτικά αντίστοιχες προσκλήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς το πρόσωπο του αμερικανού προέδρου.

Πλέον, μένει να δούμε αν η Ραπίνο μπορεί να οδηγήσει την ομάδα των ΗΠΑ στην κορυφή του κόσμου. Και κυρίως πώς θα αντιδράσει ο Τραμπ βλέποντας μία ακτιβίστρια, λεσβία να κερδίζει δόξα αλλά και βήμα για να εκφράσει τις απόψεις της, που σίγουρα θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...