514
Πάνω από 200.000 άτομα συγκεντρώθηκαν και τις τέσσερις ημέρες στην περιβόητη σκηνή - πυραμίδα | Reuters

Από την Κάιλι στη Μάιλι: Οσα έγιναν στο φεστιβάλ Γκλάστονμπέρι

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 20:09
Πάνω από 200.000 άτομα συγκεντρώθηκαν και τις τέσσερις ημέρες στην περιβόητη σκηνή - πυραμίδα
|Reuters

Από την Κάιλι στη Μάιλι: Οσα έγιναν στο φεστιβάλ Γκλάστονμπέρι

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2019, 20:09

Το Γκλάστονμπέρι, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του πλανήτη, «έριξε» για φέτος αυλαία μετά από σχεδόν 96 ώρες μουσικής, μπίρας και (παραδοσιακά) άφθονης λάσπης.

Το φεστιβάλ που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1970 στο Σόμερσετ της Βρετανίας ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου και τελείωσε τα ξημερώματα της Κυριακής, αφού πρώτα υποδέχθηκε μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής, όπως η Κάιλι Μινόγκ, η Μάιλι Σάιρους, οι Cure και οι Killers.

Πάνω από 200.000 άτομα (για την ακρίβεια γύρω στα 203.500) συγκεντρώθηκαν και τις τέσσερις ημέρες στην περιβόητη σκηνή – πυραμίδα (Pyramid Stage), με τον μικρότερο φεστιβαλιστή να είναι ως είθισται κάποιο μωρό που ήρθε με τους γονείς του και τον μεγαλύτερο κάπου μεταξύ 65-70 ετών.

Το main stage του Γκλάστονμπέρι, εκεί όπου στο παρελθόν έχουν παίξει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία της μουσικής, από τους Rolling Stones μέχρι τον Ντέιβιντ Μπάουι, φιλοξένησε τους ηλεκτρονικούς ήχους των Chemical Brothers, οι οποίοι όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσήκωσαν το κοινό.

Μάιλι Σάιρους

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν σημαντικές γυναίκες από το χώρο της ποπ και της χιπ χοπ όπως η Μάιλι, η Τζανέλ Μονέ και η ανερχόμενη Μπίλι Άιλις.

 

Κέιβ και Μινόγκ στο «Where The Wild Roses Grow»

Οι αμερικανοί Killers, οι οποίοι ήταν headliners στη κεντρική σκηνή, καλωσόρισαν τους Pet Shop Boys και τον Τζόνι Μαρ (πρώην κιθαρίστα των Smiths) για να ερμηνεύσουν μαζί τα «Always On My Mind», «Human», «This Charming Man» και «Mr. Brightside».

Την τελευταία μέρα του Γκλάστονμπερι το κοινό χειροκρότησε επίσης την εμφάνιση του σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους του φεστιβάλ για τη βοήθεια στη μείωση της χρήσης του πλαστικού ενώ στη συνέχεια μίλησε για τη νέα του σειρά στο BBC, με τίτλο «Seven Worlds, One Planet».

Ωστόσο, η αδιαφιλονίκητη «νικήτρια» του φετινού φεστιβάλ ήταν η Κάιλι Μινόγκ η οποία εμφανίστηκε εμφανώς συγκινημένη με την παρουσία της εκεί, καθώς δεκατέσσερα χρόνια πριν, το 2005, είχε αποσυρθεί τελευταία στιγμή από το Γκλάστονμπερι καθώς λίγες ώρες πριν είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

Η δημοφιλής αυστραλή εμφανίστηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, αλλά κατάφερε να κλέψει την παράσταση από όλα τα άλλα μεγάλα ονόματα καθώς η σέτλιστ της έκρυβε και εκπλήξεις που ενθουσίασαν ακόμα περισσότερο τους παρευρισκόμενους, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση του Κρις Μάρτιν των Coldplay στην φλαμένκο εκδοχή του «Can’t Get You Out of My Head» και του Νικ Κέιβ στο «Where The Wild Roses Grow», ένα μεγάλο κοινό χιτ τους από το μακρινό 1994.

Οι Killers από το Λας Βέγκας

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η Μινόγκ έκανε μια παύση στο πρόγραμμά της για να εξηγήσει στο κοινό τη σημασία της εμφάνισής της στο φεστιβάλ:

«Το 2005 θα βρισκόμουν εδώ. Όμως οι συγκυρίες με έκαναν να μην καταφέρω να παραβρεθώ. Ήλπιζα τα πράγματα να είναι διαφορετικά, όμως η ζωή είναι αυτή που είναι», είπε και ξεκίνησε να ερμηνεύει με την χαρακτηριστική ζωντάνια μια από τις κλασικές ’80s επιτυχίες της…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...