443
Kανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την αλματώδη πορεία της νικήτριας αρκούδας, που έχει εξελιχθεί στον πιο… δεινό ψαρά του πάρκου | Katmai National Park & Preserve

Bear Force One: Η πιο παχιά αρκούδα στην Αλάσκα

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2022, 16:29
Kανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την αλματώδη πορεία της νικήτριας αρκούδας, που έχει εξελιχθεί στον πιο… δεινό ψαρά του πάρκου
|Katmai National Park & Preserve

Bear Force One: Η πιο παχιά αρκούδα στην Αλάσκα

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2022, 16:29

Μετά από μία εβδομάδα γεμάτη ατελείωτο φαγητό, το Εθνικό Πάρκο και Καταφύγιο Κατμάι, στην Αλάσκα, ανακοίνωσε ποια αρκούδα κέρδισε τον διαγωνισμό της «πιο παχιάς αρκούδας». Σύμφωνα με τη Washington Post, νικήτρια στέφθηκε η αρκούδα με τον αριθμό 747 –γνωστή και ως Bear Force One– ξεπερνώντας την… πρωτάρα αρκούδα με τον αριθμό 901, με περισσότερες από 11.000 ψήφους. Το βάρος της Bear Force One ξεπερνά τα 635 κιλά, επομένως φαινόταν αρκετά πιο παχιά από την αρκούδα της δεύτερης θέσης, για όσους παρακολουθούσαν τον διαγωνισμό μέσω της ιστοσελίδας και μπορούσαν να ψηφίσουν.

Για τους μη μυημένους, η «Εβδομάδα της πιο παχιάς αρκούδας» είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που διοργανώνεται στο συγκεκριμένο εθνικό πάρκο της Αλάσκας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν, αφού παρακολουθήσουν είτε από κοντά είτε διαδικτυακά τη διατροφική συμπεριφορά των καφέ αρκούδων προτού πέσουν (τον Νοέμβριο) σε χειμερία νάρκη, να ψηφίσουν ποια θεωρούν ότι έχει παχύνει περισσότερο.

Πρόκειται για το διάστημα που ξεκινάει το καλοκαίρι και ολοκληρώνεται στα μέσα Οκτωβρίου, κατά το οποίο οι αρκούδες σχεδόν διπλασιάζουν το βάρος τους, ψαρεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερους σολομούς. Και αυτό γιατί, όταν σε λίγες εβδομάδες από σήμερα θα πέσουν σε νάρκη, υπολογίζεται ότι θα χάσουν περίπου το ένα τρίτο του βάρους τους, οπότε είναι σημαντικό να έχουν αποθηκεύσει βάρος, για να μπορούν να διατηρηθούν κατά τους χειμερινούς μήνες από την καύση των λιποκυττάρων τους.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου δημοσίευσαν την είδηση για τη νίκη της Bear Force One στο Twitter. Ωστόσο, η χαριτωμένη αρκούδα παραλίγο να μην έφθανε καν στον τελικό, εξαιτίας νοθείας στην ψηφοφορία! «Κάποιος αποφάσισε να χακάρει τη δημοσκόπηση για τον διαγωνισμό της Εβδομάδας της πιο παχιάς αρκούδας, αλλά ευτυχώς για εμάς, μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε και να μην καταμετρήσουμε τις ψεύτικες ψήφους», έγραψαν στον λογαριασμό του Εθνικού Πάρκου Κατμάι στο Twitter οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Η καφέ αρκούδα 747 είχε στεφθεί ξανά νικήτρια του συγκεκριμένου διαγωνισμού, το 2020. Οταν πρωτοεμφανίστηκε στο πάρκο, το 2004, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την αλματώδη πορεία της, καθώς σήμερα έχει εξελιχθεί στον πιο… δεινό ψαρά του πάρκου, κατατροπώνοντας όλους τους αντιπάλους της.

Η αρκούδα με τον αριθμό 901, που κατέλαβε την δεύτερη θέση, είναι μια μικρότερη σε ηλικία θηλυκή, η οποία ποτέ δεν έχει κερδίσει τον διαγωνισμό. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια «παίζει δυνατά», παίρνοντας όλο και περισσότερο βάρος χρόνο με τον χρόνο, για να εξασφαλίσει έναν άνετο χειμέριο ύπνο, ενώ, σύμφωνα με του υπεύθυνους του πάρκου, εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να βελτιώσει τις ικανότητές της στο ψάρεμα, για την τροφή της. Μάλιστα, εφέτος, κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου, η συγκεκριμένη αρκούδα ενδέχεται να γεννήσει: είναι αξιοσημείωτο ότι οι αρκούδες γεννούν κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου τους από ένα έως τρία μικρά βάρους 200 – 300 γραμμαρίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...