• Μια τούρτα για τη Φώφη

    Αν μη τι άλλο οι βουλευτές και οι βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ (sorry, της ΔΗΣΥ) είναι γλυκά παιδιά. Ετσι, την Τρίτη, και μολονότι υπήρχε φόρτος εργασίας με δύο συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την παρουσίαση από την Φώφη Γεννηματά της πρότασης της παράταξης για την πραγματική ανάκαμψη της χώρας (εδώ), βρήκαν τον χρόνο να κάνουν μια έκπληξη στην πρόεδρο.

     

    Της έφεραν μια τούρτα –σε σχήμα καρδιάς μάλιστα– για να σβήσει το κεράκι των γενεθλίων της και να της ευχηθούν. Βέβαια, η κυρία Γεννηματά είχε γενέθλια το Σάββατο (γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1964), αλλά ως γνωστόν Σάββατο δεν είναι κανείς στη Βουλή.

    Ετσι, η τούρτα-έκπληξη ήρθε την Τρίτη (διότι, εδώ που τα λέμε, και Δευτέρα αρκετοί λείπουν).

     

    Αν πάντως κρίνουμε από το μέγεθος της τούρτας, την πιατέλα και την απουσία πιάτων και κουταλιών δεν πρέπει να έφαγαν και πολύ, είχε κάτι το πολύ πρόχειρο όλο αυτό –ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι δεν την παρήγγειλαν από το καφενείο της Βουλής.

     

    Ας είναι όμως. Αυτό που μετράει είναι η καλή σκέψη και ο ενθουσιασμός – με πιο ενθουσιώδη τον βουλευτή Αχαΐας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου ο οποίος έκανε και τη σχετική ανάρτηση με τις φωτογραφίες και την ευχή: «Χρόνια της πολλά, χαμόγελα, δύναμη και επιτυχίες πάντα!?»

  • Ο Τσουκαλάς ζήτησε συγγνώμη από τους Αντετοκούνμπο και τα έβαλε με τον Τσίπρα

    Εχοντας πλέον να αντιμετωπίσει και τη Δικαιοσύνη (εδώ), στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού νόμου, ο γνωστός τηλεοπαδός του Ολυμπιακού Τάκης Τσουκαλάς επέστρεψε στις μικρές οθόνες με μια απολογία.

     

    Ισχυρίστηκε ότι τη λέξη (εδώ) που εκστόμισε για τον Θανάση Αντετοκούνμπο μετά από ένα ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός πριν δύο εβδομάδες δεν την ανέφερε με διάθεση ρατσιστική –για να καταδείξει το χρώμα του διεθνή μπασκετμπολίστα– αλλά για να επικρίνει τη συμπεριφορά του.

     

    Μάλιστα ο Τσουκαλάς ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από την οικογένεια Αντετοκούνμπο «αν πιστεύουν ότι τους έθιξα». Επέμεινε δε ότι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε μια εγκάρδια συνάντηση πέρυσι όταν ο παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς πέρασε από το ΣΕΦ για ένα φιλικό στο οποίο τιμήθηκε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. «Τότε δεν ήμουν ρατσιστής και τώρα είμαι;» διερωτήθηκε.

     

    Στη συνέχεια ωστόσο, ο Τσουκαλάς είπε ότι το κανάλι στο οποίο βγαίνει δέχτηκε πιέσεις από την κυβέρνηση και επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα επειδή ο Πρωθυπουργός, τις ημέρες που είχε ξεσπάσει ο σάλος, είχε σπεύσει να ποζάρει στο Μαξίμου φορώντας τη φανέλα του Αντετοκούνμπο.

    «Εγώ ζήτησα συγγνώμη, εσύ από τα θύματα στο Μάτι γιατί δεν ζήτησες;» είπε με το γνωστό του ύφος ο Τσουκαλάς απευθυνόμενος όπως συνηθίζει σε πρώτο πρόσωπο στον στόχο του.

     

    «Καλά έκανες και φόρεσες τη φανέλα του Γιάννη, του Θανάση. Να σου πω όμως κάτι. Ενα μαύρο πουκάμισο δεν μπορείς να φορέσεις και να πας στο Μάτι και να συλλυπηθείς  έναν προς έναν… τις οικογένειες των θυμάτων;» ρώτησε τον κ. Τσίπρα ο τηλεοπαδός του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε φροντίσει να φορέσει μια μαύρη μπλούζα με τα θύματα σε Μάνδρα και Μάτι και το μήνυμα «δεν ξεχνώ».

     

  • Ο τσακωμός Ακρίτα - «Βαρουφάκηδων» για τα τανκς και τα funds

    Αν μπορεί να σκεφτεί κανείς περισσότερα «εγώ» ανά τετραγωνικό μέτρο Διαδικτύου να μου το πει και εμένα: Ελενα Ακρίτα εναντίον Γιάνη Βαρουφάκη. Μιλάμε για τιτανομαχία, έστω και δια της διακριτικής απουσίας του δεύτερου.

     

    Ολα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αφού την προηγουμένη είχε διασκεδάσει υπό τους ήχους των Κότσιρα – Αρβανιτάκη με τη Δανάη Στράτου, αποφάσισε να πορευτεί προς την αμερικανική πρεσβεία στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου (λεπτομέρειες εδώ). Κάποια στιγμή, το μπλοκ του ΜέΡΑ25, της πολιτικής κίνησης του Γιάνη, κοντοστάθηκε έξω από τη Βουλή με σύνθημα: «Τότε ήταν τα τανκς, τώρα είναι τα funds».

     

    Αυτό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, μία εκ των οποίων ήταν από την αρθρογράφο των «Νέων» και συγγραφέα κυρία Ακρίτα. Η τελευταία, με ανάρτησή της στο Facebook, το βράδυ της Κυριακής καυτηρίασε το ευάριθμο των συνοδοιπόρων του Γιάνη, όσο και το μήνυμα που ταυτίζει την Επταετία με το σήμερα.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι η απάντηση δεν ήρθε από τον κ. Βαρουφάκη, που κάτι τέτοια τα λατρεύει. Ηρθε από τον υπεύθυνο Τύπου του ΜέΡΑ25, Σπύρο Δερβενιώτη, γελοιογράφο.

    O οποίος, καίτοι επαγγελματίας των πυκνών νοημάτων, χρειάστηκε 347  λέξεις για να εξηγήσει το σύνθημα του μπλοκ Βαρουφάκη στην πορεία.

     

    Εύλογη η απάντηση της κυρίας Ακρίτα: «Οταν μια άποψη/αντίληψη/θεωρία χρειάζεται ολόκληρη ανάλυση για να εξηγήσει ένα σλόγκαν 8 λέξεων, τότε το σλόγκαν έχει αποτύχει. Στην ίδια πρόταση δεν χωρούν τανκς και funds, κάπου υπάρχει λάθος. Και σαφώς είναι ανιστόρητη η ομοιογενοποίηση των δυο εννοιών: τα τανκς του 1973 δεν είναι κι ούτε θα γίνουν ποτέ τα funds του 2018».

  • Ο Γκλέτσος δηλώνει Αριστερός και κατεβαίνει με τους ΑΝΕΛ στη Στερεά Ελλάδα

    Ο Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει Αριστερός. Αλλά θα βάλει, λέει, με τους Ανεξ. Ελληνες του Πάνου Καμμένου για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος. Προφανώς επειδή το ψάρι πρέπει να το ψήνεις και από τις δύο πλευρές.

     

    Ο δήμαρχος Στυλίδας, που άφησε το πολιτικό του στίγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνοντας απεργίες πείνας υπέρ των μαθητών, απειλώντας την κυβέρνηση με παραίτηση αν συμφωνήσει με την ΠΓΔΜ και απειλώντας κάποιους άλλους σε επίσημο έγγραφο ότι «θα βλαστημήσουν την ώρα που γεννήθηκαν», αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διεκδικώντας τη θέση του Κώστα Μπακογιάννη.

     

    Και για τους δύο –και τον κ. Γκλέτσο και τους ΑΝΕΛ– αυτή η σύμπραξη είναι ωφέλιμη. Οι μεν Ανεξ. Ελληνες δείχνουν ότι ακόμα είναι πολιτικά ζωντανοί και βρίσκουν υποψήφιους, έστω του βεληνεκούς του κ. Γκλέτσου, ο δε δήμαρχος Στυλίδας και ιδρυτής του κόμματος «Τελεία», βρίσκει έναν κάποιο κομματικό μηχανισμό να στηρίξει τις φιλοδοξίες του και βλέπει ότι οι ύμνοι του προς τον Πάνο Καμμένο –«είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας»– δεν πήγαν χαμένοι.

     

    Το Περιφερειακό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ κατέληξε στο πρόσωπο του κ. Γκλέτσου, με τον ίδιο να εκφράζει την ικανοποίησή του και να δεσμεύεται για ψηφοδέλτιο που θα απαρτίζεται από πρόσωπα που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους.

     

    «Κάθε τέτοια στήριξη είναι για εμάς το ζητούμενο. Γιατί είμαστε ενωτικοί και έχουμε ανθρώπους από όλο το δημοκρατικό τόξο της Βουλής» σχολίασε ο νυν δήμαρχος Στυλίδας, μιλώντας τη στήριξή του από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Σε ό,τι αφορά το υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο της παράταξής του -ονομάζεται Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση- ο κ. Γκλέτσος είπε ότι «στις 14 Δεκεμβρίου, οπότε θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, θα δείτε την ανθρωπογεωγραφία μας. Είναι από διάφορους χώρους». Σχετικά με το πώς νιώθει ως Αριστερός για τη στήριξή του από ένα συντηρητικό κόμμα όπως οι ΑΝΕΛ. ο κ. Γκλέτσος τόνισε ότι «παραμένω αριστερός στο πώς διάγω την καθημερινότητά μου, τον βίο μου. Κατά τα άλλα, είδαμε ότι όταν πρέπει να διοικηθεί ένα κράτος, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι φανταζόμαστε». 

  • O Μαρκογιαννάκης «τιμωρεί» τον Κυριάκο φλερτάροντας με τον Λεβέντη

    Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πρώην βουλευτής της ΝΔ, έχει θυμώσει πολύ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επειδή ο τελευταίος τον έχει κόψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στα Χανιά. Είναι τόσο θυμωμένος που τώρα απειλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι θα κατέβει μόνος του στον νομό Χανίων, και ότι θα συνεργαστεί με όποιον τον θέλει «εκτός από τη Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ». Δεδομένου ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τον θέλει, ούτε το ΚΙΝΑΛ, του μένει του κ. Μαρκογιαννάκη μόνο ο Βασίλης Λεβέντης.

     

    Τώρα, το γιατί ο κ. Μαρκογιαννάκης κόπηκε από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και θύμωσε, χωράει πολλή κουβέντα. Υπάρχει το ηλικιακό, ότι είναι πλέον 71 ετών. Υπάρχει και η μυστήρια εμπλοκή του στην υπόθεση του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αλλά αυτά δεν τα θεωρεί ο κ. Μαρκογιαννάκης ως επαρκείς λόγους για να μην είναι εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ στα Χανιά.

     

    «Επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ με απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια με το πρόσχημα της ανανέωσης και στο μεταξύ παίρνει μεγαλύτερους από μένα, θα είμαι ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων συνεργαζόμενος με άλλο κόμμα, από το ΚΙΝΑΛ μέχρι τον Λεβέντη, όχι βέβαια με τη Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ» απάντησε ο κ. Μαρκογιαννάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «24/7».

     

    Επέμεινε δε ο κ. Μαρκογιαννάκης ότι ο κ. Μητσοτάκης «με απέκλεισε για να μην κινδυνεύσει η πρωτιά στα Χανιά που αν κατέβαινα εγώ θα ήταν σίγουρα δική μου».

     

    Η πρωτιά για την οποία μιλάει ο κ. Μαρκογιαννάκης αφορά βεβαίως την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σκοπεύει να πολιτευτεί στον Νομό Χανίων. «Με αυτό το σκηνικό επιδιώκεται να διοχετευτούν όλοι οι σταυροί στην Ντόρα Μπακογιάννη γιατί έχουμε στις μεθεπόμενες εκλογές, υποψήφιο τρίτης γενιάς» είχε πει την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μαρκογιαννάκης σε συνέντευξή του στον τοπικό ραδιοσταθμό Super fm, καταγγέλλοντας μάλιστα τότε «παλινόρθωση της “οικογένειας” στα Χανιά».

     

    Τότε ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε πει ότι έχει κλειστά τα αυτιά του στις Σειρήνες, αλλά τώρα είναι ο ίδιος που υπόσχεται στην Ενωση Κεντρώων τις προσωπικές ψήφους που λέει ότι κουβαλάει ως «προίκα».

     

  • Μια Ελθήνα για την Αθήνα;

    Την περασμένη εβδομάδα τη βγάλαμε με Αλβέρτη του ΠΑΟ, Γιάννα των Ολυμπιακών, Νάσο Ηλιόπουλο του υφυπουργείου Εργασίας και Νίκο Μπελαβίλα του ΕΜΠ. Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με την Ελθήνα Αγγελοπούλου.

     

    Την 37χρονη δημοτική σύμβουλο, εμφανίζει το aftodioikisi.gr ως την εκλεκτή του Αλέξη Τσίπρα για να διεκδικήσει για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ τη δημαρχία της Αθήνας.

     

    Μετά το «όχι» του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Μπελαβίλα, η κυρία Αγγελοπούλου εμφανίζεται ως η υποψήφια που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ως προϋπόθεση το Μαξίμου, για την υποψηφιότητα στον δήμο Αθηναίων, σε συνέχεια του πειράματος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη το 2014, καθώς όπως τονίζεται:

     

    «Πρόκειται για μία αντισυστημική, αντισυμβατική υποψηφιότητα απέναντι στις δύο, καθεστωτικής λογικής, υποψηφιότητες των Κώστα Μπακογιάννη και Παύλου Γερουλάνου

    Είναι αυτοδημιούργητη και, βεβαίως, δεν προέρχεται από “τζάκι”.
    Γνωρίζει τα θέματα του δήμου με τα οποία ασχολείται από το 2006.
    Είναι νέα και γυναίκα απέναντι σε δύο άνδρες υποψηφίους».

  • Στην ΕΡΤ η «ιστορική συμφωνία» Τσίπρα - Ιερώνυμου έγινε τώρα «προσυμφωνία»

     

    Δώδεκα ημέρες. Τόσες χρειάστηκαν στη δημόσια τηλεόραση για να συνειδητοποιήσουν ότι η πολυδιαφημισμένη ως «ιστορική» συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας δεν είναι τελικά παρά μία… «προσυμφωνία», δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

    Την 7η Νοεμβρίου, η Μάριον Μιχελιδάκη, παρουσιάστρια της εκπομπής «Απευθείας» στην ΕΡΤ1, αφιέρωνε το μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού χρόνου σε αυτό που χαρακτηριζόταν ως «ιστορική συμφωνία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας».

    Στις 19 Νοεμβρίου, η ίδια κυρία Μιχελιδάκη στην ίδια εκπομπή της ΕΡΤ1, έκανε λόγο για «προσυμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου» για την οποία μάλιστα υπάρχουν και αντιδράσεις… 

  • Ο Χάρης Ρώμας στη «λίστα Πατούλη» επειδή ήταν συμφοιτητές στην Ιατρική

    Σε υψηλούς ρυθμούς συνεχίζεται η στελέχωση της «λίστας Πατούλη», δηλαδή των υποψηφίων του δημάρχου Αμαρουσίου στην προσπάθειά του να πάρει την Περιφέρεια Αττικής. Για όσους το αμφισβητούν, να τους ενημερώσω ότι θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας.

     

    Ο οποίος βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά αυτό ελάχιστα τον νοιάζει και, όπως έχει αποδειχτεί, ελάχιστα απασχολεί και τους ψηφοφόρους –εδώ εξέλεξαν με τη μία τον Ψινάκη.

     

    Ποια είναι τα πολιτικά προσόντα του κ. Ρώμα; Πέραν ότι είχε διατελέσει υστερικός τηλεοπτικός δήμαρχος στο… Κωλοκοτρονίτσι σε εκείνο το σαχλό «Καφέ της Χαράς» που έπαιζε κάποτε ο ΑΝΤ1, και ότι ήδη έχει αναλάβει τη θεατρική ομάδα του Αμαρουσίου –ό,τι κι αν σημαίνει αυτό– ο ίδιος είπε, σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1», ότι είχε υπάρξει συμφοιτητής του Γιώργου Πατούλη.

     

    «Υπήρξα φοιτητής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο συμφοιτητής μου Γιώργος Πατούλης μου έκανε την πρόταση να κατέβω στην Περιφέρεια μαζί του και σκέφτηκα ότι είναι μια ευκαιρία να ασχοληθώ και εγώ με τα κοινά και να αναμετρηθώ. Είναι μια πρόκληση, νομίζω ότι έχω τις δυνατότητες να το κάνω, δεν ξέρω βέβαια τι έχω να αντιμετωπίσω», παραδέχτηκε ο κ. Ρώμας, σε μια ακόμα ένδειξη της ποιότητας του στελεχικού δυναμικού που συγκεντρώνει γύρω του ο κ. Πατούλης.

     

    Α, ο κ. Ρώμας μας προειδοποίησε ότι θα λάβει μέρος σε προεκλογικές τηλεοπτικές συζητήσεις…




text
  • Απαράδεκτο να έχει κακοκαιρία Απρίλιο μήνα. Πού ακούστηκε;


    19 Απριλίου 2024, 22:01