278
Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Κουκάκι στις 11 Ιανουαρίου | George Vitsaras / SOOC

Αστυνομικοί για Κουκάκι: «Μας πετούσαν πέτρες, τσιμεντόλιθους και περιττώματα…»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 14:18
Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Κουκάκι στις 11 Ιανουαρίου
|George Vitsaras / SOOC

Αστυνομικοί για Κουκάκι: «Μας πετούσαν πέτρες, τσιμεντόλιθους και περιττώματα…»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 14:18

Συντονισμένη επίθεση με κάθε τι που είχαν εκείνη τη στιγμή στη διάθεσή τους οι καταληψίες δέχτηκαν οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από τις κατοικίες στο Κουκάκι το Σάββατο 11 Ιανουαρίου.

Οι αστυνομικοί που πήραν μέρος στην επιχείρηση ανέφεραν ότι δέχτηκαν από τσιμεντόλιθους, περιττώματα(!) μέχρι και βαριά αντικείμενα.

Στις καταθέσεις τους, τις οποίες έφερε την Παρασκευή στη δημοσιότητα η «Καθημερινή» σε ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη, υπάρχει το χρονικό της επέμβασης στα κτίρια της Ματρόζου και της Παναιτωλίου.

Για την πρώτη κατάληψη, αστυνομικός λέει ότι με την άφιξή τους εκεί «επιχειρώντας να ανοίξουμε τη θύρα εισόδου, η οποία ήταν χτισμένη με τσιμεντόλιθους, δεχθήκαμε σφοδρότατες επιθέσεις από άτομα που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο και στην ταράτσα του εν λόγω κτιρίου με ρίψεις πετρών, περιττωμάτων, τσιμεντόλιθων, πυροσβεστήρων και άλλων βαριών αντικειμένων με προφανή σκοπό να μας προκαλέσουν σοβαρή σωματική βλάβη».

Αλλος αστυνομικός της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας επισήμανε και  αυτός ότι «δεχθήκαμε σφοδρές επιθέσεις από τα άτομα που βρίσκονταν στην ταράτσα και στον πρώτο όροφο του κτιρίου με σκοπό να προκαλέσουν τον σοβαρό τραυματισμό μας και να αποτρέψουν την είσοδό μας εντός».

Οι καταθέσεις έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των πέντε συλληφθέντων στην κατάληψη για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης περιουσίας, της εξύβρισης κ.ά.

Οι ιατρικές γνωματεύσεις που συνοδεύουν τη δικογραφία επιβεβαιώνουν ότι οι αστυνομικοί είχαν κακώσεις στους ώμους και στα πόδια από αντικείμενα που τους πετούσαν οι καταληψίες.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερα βίντεο με εικόνες των επεισοδίων.

Η δίκη θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας. Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής έχουν διαμηνύσει ότι θα ζητήσουν την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων σε βαθμό κακουργήματος αντί πλημμελήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...