285
Το μέλος του Ρουβίκωνα πληκτρολογεί τον κωδικό στην πόρτα του κτιρίου | Youtube

Εισβολή Ρουβίκωνα σε «Εspresso», «Δημοκρατία»: ήξεραν μέχρι και τους κωδικούς εισόδου!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 11:11
Το μέλος του Ρουβίκωνα πληκτρολογεί τον κωδικό στην πόρτα του κτιρίου
|Youtube

Εισβολή Ρουβίκωνα σε «Εspresso», «Δημοκρατία»: ήξεραν μέχρι και τους κωδικούς εισόδου!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2020, 11:11

Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση (εδώ) στο κτίριο όπου στεγάζονται οι εφημερίδες «Live Sport», «Δημοκρατία», «Espresso», «Εστία» και «Ορθόδοξη Αλήθεια».

Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης με σειρά απειλών κατά δημοσιογράφων, συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο φαίνεται καθαρά οι κουκουλοφόροι να γνωρίζουν μέχρι και τον κωδικό ασφαλείας για την είσοδο του κτιρίου!

Πριν αρχίσουν τη δράση τους μέσα στο κτίριο (μπογιές κτλ) τα μέλη του Ρουβίκωνα λένε σε έναν εκ των εργαζομένων «κάτσε ήρεμα και δεν θα πάθεις τίποτα». «Ηρεμία, ηρεμία, δεν πειράζουμε κανέναν», ακούγεται να λέει ένας.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους αποτελεί απάντηση σε όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες για τις καταλήψεις στο Κουκάκι, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Ο χώρος της κιτρινίλας, η δημοσιογραφία του σκανδάλου, της κλειδαρότρυπας, των εκβιασμών και της κοινωνικής παθογένειας δεν είναι κάτι αθώο, που απλά στοχεύει στα “κατώτερα ένστικτα” μιας μερίδας αναγνωστών. Απο πάντα ήταν συνδεδεμένος αυτός ο χώρος με την ακροδεξιά, με τον διάχυτο εκφασισμό. Απο πάντα εξυπηρετούσε τον νεοσυντηρητισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, τις διακρίσεις. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που η “Espresso” βρίσκεται στον όδιο όμιλο με την “Ορθόδοξη αλήθεια” ή την ιστορική εφημερίδα του ελληνικού συντηρητισμού την “Εστία”. Υπάρχει σαφές ιδεολογικό περιεχόμενο πίσω από τα γραφικά πρωτοσέλιδα με τα ανθρώπινα κρέατα και τους σοκαριστικούς τίτλους κι αυτό το περιεχόμενο εκδηλώνεται αμασκάριστο κάθε φορά που οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να ασχοληθούν με ζητήματα κοινωνικού αγώνα».

Δεν λείπουν οι απειλές κατά δημοσιογράφων και οι προειδοποιήσεις ότι «δεν θα βγουν κερδισμένοι αν επιμείνουν να κάνουν αυτά τα πράγματα, και θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να μας συναντούν συχνά με άσχημους για αυτούς όρους».

«Ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί…», καταλήγουν με νόημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...