205
Στιγμιότυπο από τις δηλώσεις των συνηγόρων της Εύας Καϊλή στον Τύπο μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας | REUTERS/Johanna Geron

Αργά το απόγευμα η απόφαση για Καϊλή – Zητεί αποφυλάκιση με «βραχιολάκι»

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 12:31
Στιγμιότυπο από τις δηλώσεις των συνηγόρων της Εύας Καϊλή στον Τύπο μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας
|REUTERS/Johanna Geron

Αργά το απόγευμα η απόφαση για Καϊλή – Zητεί αποφυλάκιση με «βραχιολάκι»

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2022, 12:31

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, αναμένεται να έχουμε την απόφαση των δικαστικών αρχών του Βελγίου για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο Qatargate, όπως έκαναν γνωστό μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, οι συνήγοροί της, Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Στις δηλώσεις τους στους εκπροσώπους του Τύπου, αμφότεροι επανέλαβαν ότι η κυρία Καϊλή είναι αθώα.

«Ζητήσαμε να τεθεί η κυρία Καϊλή σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης με “βραχιολάκι”. Συνεργάζεται με τις αρχές και αρνείται κάθε διαφθορά εκ μέρους της», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος, για να προσθέσει με νόημα –αναφερόμενος προφανώς στη σειρά δημοσιευμάτων για την υπόθεση– ότι «η έρευνα διεξάγεται από τις δικαστικές αρχές και όχι αλλού».

«Η διαδικασία είναι απόρρητη και η απόφαση θα βγει αργά το απόγευμα, πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία», δήλωσε και ο έτερος συνήγορος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, για να επαναλάβει μιλώντας σε αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά, ότι «η Εύα Καϊλή είναι αθώα».

Οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή εξέφρασαν επίσης την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά τους για τις εκτεταμένες διαρροές στοιχείων της έρευνας στον Τύπο – κάτι που, όπως αναφέρεται, οδήγησε τον βέλγο ομοσπονδιακό εισαγγελέα να ζητήσει τη διενέργεια ξεχωριστής έρευνας για την πηγή των εν λόγω διαρροών.

«Δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλες παραβιάσεις του απορρήτου της έρευνας», δήλωσε ένας από τους δικηγόρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...