372
Το σπίτι του «Big Brother». Πολλές εταιρείες, που στριμώχτηκαν να διαφημιστούν ως χορηγοί του ριάλιτι, τώρα αποσύρονται | Facebook/Big Brother Greece

Αποχωρούν άρον άρον οι χορηγοί από τον «Big Brother» του ΣΚΑΪ

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 11:59
Το σπίτι του «Big Brother». Πολλές εταιρείες, που στριμώχτηκαν να διαφημιστούν ως χορηγοί του ριάλιτι, τώρα αποσύρονται
|Facebook/Big Brother Greece

Αποχωρούν άρον άρον οι χορηγοί από τον «Big Brother» του ΣΚΑΪ

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 11:59

Εταιρείες που είχαν σπεύσει να συνδεθούν ως χορηγοί με το «Big Brother», ένα ούτως ή άλλως χαμηλού επιπέδου ριάλιτι, τώρα διαπίστωσαν το λάθος τους. Η τρομακτική, αν όχι εγκληματική, δήλωση παίκτη του σόου, με την οποία προωθούσε την κουλτούρα του βιασμού –«με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό» είπε— προκάλεσε πρώτα σφοδρές αντιδράσεις στα social media, έπειτα από την παρέμβαση της κυβέρνησης και των κομμάτων (εδώ) και τελικά των διαφημιζόμενων εταιρειών που ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη την απόσυρσή τους.

Το ότι ο συγκεκριμένος παίκτης αποβλήθηκε από το ριάλιτι δεν ήταν προφανώς αρκετό. Το «Big Brother» του ΣΚΑΪ έγινε ταυτόσημο με τη φαιδρότητα, τον σεξισμό, την ομοφοβία, τον ρατσισμό, τώρα και την κανονικοποίηση της εγκληματικής συμπεριφοράς.

Αρκετές εταιρείες ανακοίνωσαν ήδη ότι αποχωρούν, αναγνωρίζοντας μάλιστα το λάθος τους να συνεργαστούν με μια τέτοια εκπομπή.

Η εταιρεία Rigas Furniture έκανε την αρχή αργά τη νύχτα της Κυριακής. Μάλιστα στη σχετική ανάρτηση υπάρχει και μια αναφορά που δείχνει ότι ο σεξισμός κρύβεται παντού, ακόμα και σε σημειώματα που τον αντιμάχονται. Εγραψε η εταιρεία επίπλων σε μήνυμά της στα social media: «Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει τη χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι “γυναικοκρατούμενο”. Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης».

Σε κάθε περίπτωση το παράδειγμα της Rigas Furniture ακολούθησαν γρήγορα και άλλες εταιρείες. Η Candia και η Doctor Plant, με επίσημες τοποθετήσεις τους, δήλωσαν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το ριάλιτι.

Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας…

Geplaatst door Candia op Zondag 6 september 2020

Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε…

Geplaatst door Doctor Plant op Zondag 6 september 2020

Το πρωί της Δευτέρας ον ίδιο δρόμο επέλεξε και η NEF NEF. «Αποσύρουμε τη χορηγία μας από το Big Brother και αναγνωρίζουμε το λάθος μας να συνεργαστούμε με μια εκπομπή που είναι αντίθετη με το ήθος και τις αξίες της εταιρείας μας».

Αποσύρουμε τη χορηγία μας από το Big Brother και αναγνωρίζουμε το λάθος μας να συνεργαστούμε με μια εκπομπή που είναι αντίθετη με το ήθος και τις αξίες της εταιρείας μας.

Geplaatst door NEF NEF op Maandag 7 september 2020

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...