381
Ο Αλ. Κούγιας σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ μετά τη γνωστοποίηση ότι ο πελάτης του αποφυλακίζεται. | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος – «δυστυχώς παραπλάνησαν και τον Πρωθυπουργό»

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 14:43
Ο Αλ. Κούγιας σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ μετά τη γνωστοποίηση ότι ο πελάτης του αποφυλακίζεται.
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος – «δυστυχώς παραπλάνησαν και τον Πρωθυπουργό»

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 14:43

Είναι ένα δικαστικό φιάσκο, μια γκάφα της Αστυνομίας και των εισαγγελέων αν θέλετε, που μαρτυρά όμως ένα γενικότερο ξεχαρβάλωμα της χώρας: ο τηλε-ενεχυροδανειστής Δημήτριος -Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα υπό τις ευλογίες του Πρωθυπουργού που πανηγύριζε στη Βουλή, αποφυλακίζεται καθώς αποδεικνύεται ότι διώχθηκε, συνελήφθη και προφυλακίστηκε για ένα αδίκημα που δεν υφίσταται καν!

Εκτός από το κακό του να προφυλακίζεται κάποιος πολίτης για αδικήματα που δεν έχει διαπράξει –το νομικό κενό είναι πάντα κενό και εδώ αποδεικνύεται ότι η δικογραφία ήταν απίστευτα πρόχειρη–, επίσης δυσάρεστο σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε βιαστεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση, κομπάζοντας από το βήμα της Βουλής για εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού και περιγράφοντας, ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ως άθλιο τύπο τον Ριχάρδο (λεπτομέρειες εδώ).

Ολα όμως κατέρρευσαν μέσα σε λίγες ώρες.

«Από την αρχή υποστηρίξαμε πως δεν υπάρχει αδίκημα λαθρεμπορίας χρυσού, δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει η νομιμοποίηση μαύρου χρήματος», τόνισε το μεσημέρι της Τρίτης στη ΓΑΔΑ ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του 51χρονου τηλε-ενεχυροδανειστή. Είχε προηγηθεί αίτημα αποφυλάκισης του πελάτη του, το οποίο και έκανε δεκτό η ανακρίτρια Διαφθοράς, η οποία ανακάλεσε τα σχετικά εντάλματα προσωρινής κράτησης του Ριχάρδου και άλλων επτά προσωρινά κρατούμενων.

Ο Ριχάρδος αναμένεται να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, εφόσον γνωμοδοτήσει θετικά η εισαγγελία.

Ο κ. Κούγιας επέμεινε ότι το λάθος ήταν της ΕΛ.ΑΣ. και έσπευσε παράλληλα να μιλήσει για παραπλανηθέντα Πρωθυπουργό.

«Δυστυχώς για τον εντολέα μου, η διωκτική αρχή, η Αστυνομία, παραπλάνησε και τον Πρωθυπουργό και τον εισαγγελέα και για λίγες ώρες παραπλάνησε και την κυρία ανακριτή. Εμείς από την αρχή υποστηρίξαμε ότι με βάση τις ευρωπαϊκές συνθήκες δεν υπάρχουν δασμοί για εξαγωγές προς την Τουρκία, παρά μόνο ΦΠΑ, η μη απόδοση του οποίου είναι φορολογικό παράπτωμα που επισείει πρόστιμο».

Ο κ. Κούγιας επαίνεσε την ανακρίτρια για την ευσυνειδησία της. Οπως εξήγησε, ήταν χάρη σε προσωπικές της γνωριμίες –«αν περίμενε την ΑΔΑΕ να απαντήσει αρμοδίως θα έπαιρνε πολύ χρόνο» είπε– που φρόντισε να λάβει το επίσημο έγγραφο του Τελωνειακού Κώδικα για το νομικό πλαίσιο των εξαγωγών προϊόντων, πλην τροφίμων, προς την Τουρκία, το οποίο και απέδειξε το έωλο της υπόθεσης: δεν προβλέπονται δασμοί και άρα δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού και αυτομάτως καταρρέουν και τα άλλα δύο αδικήματα (εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης χρήματος από παράνομες δραστηριότητες).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...