197
Η Αντα Χέγκερμπεργκ με τη Χρυσή Μπάλα, την πρώτη που δίνεται σε γυναίκα | REUTERS/Benoit Tessier

Ενα σεξιστικό σχόλιο αμαύρωσε την πρώτη βράβευση γυναίκας με Χρυσή Μπάλα

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 12:36
Η Αντα Χέγκερμπεργκ με τη Χρυσή Μπάλα, την πρώτη που δίνεται σε γυναίκα
|REUTERS/Benoit Tessier

Ενα σεξιστικό σχόλιο αμαύρωσε την πρώτη βράβευση γυναίκας με Χρυσή Μπάλα

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 12:36

Μπορεί ο Λούκα Μόντριτς να έβαλε τέλος στην πολυετή κυριαρχία του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Χρυσή Μπάλα, αυτό που σκίασε την εκδήλωση ήταν το σεξιστικό σχόλιο του παρουσιαστή προς την πρώτη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο.

Πρόκειται για την Αντα Χέγκερμπεργκ, η οποία αγωνίζεται για τη Λυόν και οδήγησε την ομάδα της στην κατάκτηση και του γαλλικού τίτλου και του Champions League γυναικείου ποδοσφαίρου.

Οταν ανέβηκε στη σκηνή η 23χρονη νορβηγή ποδοσφαιριστής, ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, ο DJ Μάρτιν Σόλβειγκ, τη ρώτησε αν θέλει να χορέψει για να γιορτάσει τη νίκη και αν γνωρίζει πώς να κάνει twerking (ένα χορό με κινήσεις της λεκάνης).

Η Χέγκερμπεργκ είπε «όχι» και έδειξε ότι θέλει να φύγει από τη σκηνή.

Ωστόσο, κάπως διστακτικά, δέχτηκε να χορέψει με τον Νταβίντ Ζινολά, γράφει ο Guardian.

Αργότερα, ο παρουσιαστής έγραψε στο Twitter ότι ζήτησε συγγνώμη από την Χέγκερμπεργκ. «Κατάλαβε ότι ήταν αστείο. Συγγνώμη πάντως από όσους ενοχλήθηκαν και –το κυριότερο – συγχαρητήρια στην Αντα».

Η ίδια η ποδοσφαιριστής είπε αργότερα ότι δεν θεωρεί το περιστατικό σεξουαλική παρενόχληση, ενώ λέει ότι θλίβεται το περιστατικό που είχε αυτή την εξέλιξη. Και έχει ένα μήνυμα σε όλα τα κορίτσια που ασχολούνται με τον αθλητισμό: «Πιστέψτε στον εαυτό σας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...