210
Οι καταλανικές σημαίες συνεχίζουν να ανεμίζουν από ανθρώπους που επιζητούν την ανεξαρτησία τους | REUTERS/Jon Nazca

Ανώτατο Δικαστήριο Καταλονίας: App-αγόρευσε στην Google εφαρμογή για το δημοψήφισμα

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 21:43
Οι καταλανικές σημαίες συνεχίζουν να ανεμίζουν από ανθρώπους που επιζητούν την ανεξαρτησία τους
|REUTERS/Jon Nazca

Ανώτατο Δικαστήριο Καταλονίας: App-αγόρευσε στην Google εφαρμογή για το δημοψήφισμα

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2017, 21:43

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας έδωσε την Παρασκευή εντολή στον κολοσσό του Διαδικτύου Google να διαγράψει την εφαρμογή (app) που χρησιμοποιούν οι καταλανοί υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας για να μεταδώσουν πληροφορίες σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Το δικαστήριο απεφάνθη, σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, πως η εφαρμογή «On Votar 1-Oct», που είναι διαθέσιμη στο Google Play, αντιτίθεται της απόφασης που εξέδωσε τον Σεπτέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας υπέρ της αναστολής του δημοψηφίσματος.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης την Google να μπλοκάρει οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή τυχόν αναπτυχθεί μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]

Επιπλέον, με βάση την ίδια απόφαση, περισσότεροι από 140 ιστότοποι που σχετίζονται με το «αντισυνταγματικό» (σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση) δημοψήφισμα πρόκειται να διαγραφούν, ως αντισυνταγματικές.

Αρχικά, κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας Google στην Ισπανία δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Η κυβέρνηση της Καταλονίας διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο η Μαδρίτη έχει κρίνει παράνομο.

Την Παρασκευή, ο ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. «Επιμένω ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε ο ντε Βίγο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης πως η ψηφοφορία είναι παράνομη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...