342
Ο Σον Κόνερι και ο Τζον Τορτούρο στον ίδιο ρόλο, αυτόν του Γουλιέλμου της Μπάσκερβιλ | 20th Century Fox/Palomar

Από τον Κόνερι στον Τουρτούρο: «Το Ονομα του Ρόδου» επιστρέφει αλλιώς

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 13:02
Ο Σον Κόνερι και ο Τζον Τορτούρο στον ίδιο ρόλο, αυτόν του Γουλιέλμου της Μπάσκερβιλ
|20th Century Fox/Palomar

Από τον Κόνερι στον Τουρτούρο: «Το Ονομα του Ρόδου» επιστρέφει αλλιώς

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 13:02

Η κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργηματικού και ογκώδους μυθιστορήματος του Ουμπέρτο Εκο «Το Ονομα του Ρόδου» από τον Ζαν-Ζακ Ανό το 1986, ήταν ένα ορόσημο για το σινεμά. Ηταν μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, κατά τις οποίες μία ταινία, δεν πρόδιδε το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε, αλλά αντιθέτως βοηθούσε τον συγγραφέα να προσεγγίσει νέα κοινά και να πει την ιστορία του σε άλλη φόρμα.

Τριάντα τρία χρόνια μετά από την ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε ο εξαιρετικός Σον Κόνερι και πολλοί ακόμη αξιόλογοι ηθοποιοί, ήρθε η ώρα μίας μίνι τηλεοπτικής σειράς, που μεταφέρει στη μικρή οθόνη το μπεστ-σέλερ του κορυφαίου ιταλού συγγραφέα και σημειολόγου.

Ο Σον Κόνερι και ο νεαρός Κρίστιαν Σλέιτερ στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το όνομα του ρόδου» το 1986 (20th Century Fox)

Η ιταλογαλλογερμανική παραγωγή θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια, μεταδίδεται ήδη στη δημόσια ιταλική τηλεόραση και στο τηλεοπτικό δίκτυο OCS στη Γαλλία, ενώ τον Μάιο θα την προβάλλει το δίκτυο SundanceTV στις ΗΠΑ.

Ο Τζον Τορτούρο (αριστερά) και ο Ντέμιαν Χάρντανγκ στην τηλεοπτική μεταφορά του λογοτεχνικού αριστουργήματος

Ακολουθώντας πιστά την πλοκή του μυθιστορήματος – που κυκλοφόρησε το 1980, μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες και πούλησε περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα -, η σειρά συνδέει το μυθιστόρημα μυστηρίου που εξελίσσεται στον Μεσαίωνα και μέσα από σκοτεινές εποχές, φωτίζει πόση ανάγκη έχει ο άνθρωπος για προσωπική έκφραση, ακόμη, ή ειδικά, όταν είναι απαγορευμένη.

Μετά τον εμβληματικό Σον Κόνερι, ο Τζον Τουρτούρο θα υποδυθεί τον Γουλιέλμο της Μπάσκερβιλ, τον φραγκισκανό μοναχό που χαρακτηριζόταν από ευρυμάθεια και διορατικότητα.

Σύμφωνα με την παραγωγή, ο Ουμπέρτο Εκο είχε ο ίδιος εγκρίνει ένα πρώτο προσχέδιο του σεναρίου πριν από τον θάνατό του το 2016, και η οικογένειά του στήριξε στη συνέχεια την ιδέα αυτή, που γυρίστηκε στα αγγλικά και κατά ένα μεγάλο μέρος στη θρυλική Cinecittà στη Ρώμη, όπως και η ταινία του 1986.

Στο καστ περιλαμβάνονται επίσης σημαντικά όνοματα, όπως οι Ρούπερτ Εβερετ, Τζέιμς Κόσμο, Σεμπάστιαν Κοχ, Τσέκι Κάριο και αρκετοί ιταλοί και γάλλοι ηθοποιοί. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ιταλός Τζιάκομο Μπατιάτο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...