579
Είμαι η Ρένα Δούρου και ήρθα να σας μιλήσω για την «επόμενη φορά» που θα έρθουν οι φλόγες | YouΤube/Rena Dourou

Απίστευτο θράσος: η Δούρου με φόντο τα καμένα στο Μάτι μάς καλεί σε debate-ψυχανάλυση!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 18:17
Είμαι η Ρένα Δούρου και ήρθα να σας μιλήσω για την «επόμενη φορά» που θα έρθουν οι φλόγες
|YouΤube/Rena Dourou

Απίστευτο θράσος: η Δούρου με φόντο τα καμένα στο Μάτι μάς καλεί σε debate-ψυχανάλυση!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 18:17

Εχεις 101 νεκρούς στην πλάτη σου –μια «στραβή στη βάρδιά σου» κατά την άποψή σου. Κατηγορείσαι εσύ για ανθρωποκτονία κατά συρροή και δια παραλείψεως –αλλά λες ότι φταίνε οι άλλοι, τα ΜΜΕ, η κλιματική αλλαγή, ακόμα και κάποιος «τοξικός» που έστειλε ένα SMS από το τηλέφωνό σου. Είσαι η Ρένα Δούρου –και εννέα ημέρες πριν από την ετυμηγορία των πολιτών βγάζεις αυτό το βίντεο, εμφανιζόμενη ως θύμα!

Η ντροπή ξεπεράστηκε με την ανάρτηση την Παρασκευή στα social media ενός δακρύβρεχτου σποτ-πρόκληση με πρωταγωνίστρια την περιφερειάρχη Αττικής. Η οποία αφού αποποιείται κάθε ευθύνη για τη συμφορά στο Μάτι και για το γεγονός ότι ούτε προετοίμασε τις δομές, ούτε συντόνισε αλλά ούτε καν προειδοποίησε εγκαίρως τους πολίτες να φύγουν, κατηγορεί πολιτικούς αντιπάλους και το «παλαιό καθεστώς 40 χρόνων».

Τόσον καιρό, οι ταγοί του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν την αντιπολίτευση ότι κάνει «τυμβοθηρία» (το είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας έτσι) με το Μάτι. Τώρα η κυρία Δούρου κάνει έναν χυδαίο προεκλογικό αγώνα πάνω στα αποκαΐδια και με φόντο αυτά, με σύνθημα «ο αγώνας για την αλήθεια ξεκινάει»!

Προφανώς με την παρότρυνση των συνεργατών της και υπό το βάρος των αρνητικών δημοσκοπήσεων, η κατηγορούμενη για το Μάτι πήρε θέση μπροστά στην κάμερα, «φόρεσε» το πιο ψυχοπονιάρικο ύφος που μπορούσε και με φόντο τα καμένα στο Μάτι, άρχισε να απευθύνεται στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής και τους άλλους πολίτες που περιμένει να την ψηφίσουν στις 26 Μαΐου.

Ισως εξοργιστικότερο όλων, στο διάρκειας 228 δευτερολέπτων προεκλογικό σποτ, είναι η «απεύθυνσή» της (για να χρησιμοποιήσουμε το λεξιλόγιο που αρέσει στους κυβερνώντες) σε όσους φοβούνται μία ακόμη πυρκαγιά, μία ακόμα αντίστοιχη τραγωδία.

Το από πού θα έρθει η επόμενη φωτιά –συνεχίζει σαν άλλη Κασσάνδρα, βέβαια, η νυν και υποψήφια περιφερειάρχης– εξαρτάται, λέει, από δυνάμεις ανώτερες από εμάς και μάλιστα δείχνει ψηλά με το δάχτυλό της (ποιον άραγε; τον Μέγα Τιμωρό, τον Θορ, τον Δία, κανείς δεν μπορεί να ξέρει). Φταίει, βλέπετε, η κλιματική αλλαγή.

Δεν φταίνε οι ηρωικοί πυροσβέστες και αστυνομικοί, τονίζει. Ούτε όμως και οι επικεφαλής τους, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντί να τους αποπέμψει την επομένη της τραγωδίας, τους προήγαγε (βλέπε τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής που μετά τις καθαιρέσεις για το θεαθήναι του περασμένου καλοκαιριού προήχθη από τον κ. Τσίπρα σε αρχηγό!).

Ως υποψήφια όμως ενημερώνει το εκλογικό σώμα πως έχει τη λύση για την «επόμενη φορά». «Θα είμαστε -λέει- προετοιμασμένοι» για τις νέες φωτιές και όπλο μας δεν θα είναι η βέλτιστη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού που εξευτελίστηκε -όπως απεδείχθη στο ντοκιμαντέρ Παπαχελά- στη φονική πυρκαγιά της Αν. Αττικής, αλλά η «ενημέρωση».

Η περιφερειάρχης δηλώνει με τρεμάμενη από τη συγκινησιακή φόρτιση φωνή πως την «επόμενη φορά» θα είναι σε επικοινωνία με τους πολίτες, χάρη σε ένα νέο app που έχει ετοιμάσει, για να τους ενημερώσει -λέει- έγκαιρα, να φύγουν να γλιτώσουν από τις φλόγες, να απομακρυνθούν σε ασφαλείς περιοχές.

Μιλά μάλιστα με την ίδια διάχυτη συμπόνοια ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, για ψυχικά τραυματισμένους συμπολίτες που τώρα όμως μπορούν πια να έρθουν της μιλήσουν, να κάτσουν στο διαδικτυακό ντιβάνι της και να της πουν τα προβλήματα που τους ταλανίζουν ακόμα και σήμερα, περίπου δέκα μήνες μετά την καταστροφή. «Αν είστε θυμωμένοι ελάτε να μου μιλήσετε για τον θυμό σας» λέει σαν πνευματικός που θα απαλύνει τον πόνο τους.

Η ευκαιρία αυτή, λέει η κυρία Δούρου, δεν είναι άλλη από το debate που θα διοργανώσει στο Facebook στο οποίο τους προσκαλεί τη Δευτέρα 21η Μαΐου. Ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης γιατί, όπως μας έχει ήδη δείξει στο σποτ, η επόμενη φωτιά θα έρθει από ψηλά.

Εδώ η (πολιτική) επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...