297
Το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας κατά τη συνεδρίασή του | tharrosnews.gr

Απίστευτη απόφαση: Η Καλαμάτα είπε «όχι» στο 5G!

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2019, 10:36
Το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας κατά τη συνεδρίασή του
|tharrosnews.gr

Απίστευτη απόφαση: Η Καλαμάτα είπε «όχι» στο 5G!

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2019, 10:36

Στη δεκαετία του ’80 κάποιοι δήμοι της Αττικής αυτοανακηρύσσονταν αποπυρηνικοποιημένες ζώνες, λες και θα μπορούσαν να γλιτώσουν από ένα πυρηνικό πόλεμο. Κατ’ αντιστοιχία η Καλαμάτα αποφάσισε να πει όχι στην εξέλιξη της κινητής τηλεφωνίας και να πει «όχι» στην ανάπτυξη ασύρματου δικτύου υπερυψηλής ταχύτητας 5G με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το θέμα της πιλοτικής εφαρμογής του δικτύου στην Καλαμάτα (την πρώτη πόλη στην Ελλάδα) είχε προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις από πολίτες που διαμαρτύρονταν, επικαλούμενοι τις παρενέργειες στην υγεία που ενδεχομένως θα είχε η εφαρμογή του.

Ετσι στο δημοτικό συμβούλιο έφτασαν τη Δευτέρα προς ψήφιση δύο προτάσεις. Μία από τη δημοτική αρχή, που αναφερόταν σε μη ανανέωση της σύμβασης μέχρι να διαπιστωθεί αν τα δίκτυα 5G ενέχουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και η δεύτερη που ζητούσε την άμεση διακοπή της σύμβασης με τη Wind.

Η συζήτηση του θέματος, όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, κράτησε πάνω από τρεις ώρες. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, προσπάθησε να ηρεμήσει το κλίμα κάνοντας πρόταση να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα μια ημερίδα στις αρχές Ιανουαρίου. Αν έβγαιναν συμπεράσματα ότι το 5G δεν είναι επιβλαβές για τον κόσμο, ο δήμαρχος πρότεινε να δινόταν παράταση της πιλοτικής λειτουργίας, αν αυτή ζητούνταν από τον πάροχο.

Επειτα από ψηφοφορία υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση.

Σε κείμενο που διάβασαν οι εκπρόσωποι των αντιδρώντων πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτηρίζουν «επικίνδυνη» την ακτινοβολία από τα δίκτυα 2G, 3G και 4G. Αναφέρουν ακόμα -μεταξύ άλλων- ότι υπάρχει σχέδιο… στείρωσης των Καλαματιανών, με παράλληλη εισροή μεταναστών, ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της πόλης!

Τα αποτελέσματα έγιναν δεκτά με πανηγυρισμούς από τους δημότες που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, οι οποίοι μάλιστα μίλησαν για πρώτη νίκη.

Πιλοτικά δίκτυα 5G υπάρχουν ήδη σε πολλές μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ενώ η ανάπτυξή τους γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη – όχι όμως στη Μεσσηνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...