590
Αντώναρος vs Παπαδημητρίου στον «αέρα» του ΣΚΑΪ το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης | Youtube/ ΣΚΑΪ

Αντώναρος στον ΣΚΑΪ: Ποια Αριστερά; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικό κεντρώο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2023, 09:57
Αντώναρος vs Παπαδημητρίου στον «αέρα» του ΣΚΑΪ το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης
|Youtube/ ΣΚΑΪ

Αντώναρος στον ΣΚΑΪ: Ποια Αριστερά; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικό κεντρώο κόμμα

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2023, 09:57

Καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ τη Μ. Πέμπτη –για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της καθόδου του στις εκλογές της 21ης Μαΐου με τον ΣΥΡΙΖΑ– ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και νυν υποψήφιος με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Ανατολική Αττική, Ευάγγελος Αντώναρος, είχε μια θυελλώδη αντιπαράθεση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, «διανθισμένη» με χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν περί «Ιούδα», «βρωμερού και υβριστικού συκοφάντη» και τον όρο «λούμπεν» που χρησιμοποίησε εσχάτως (εδώ) ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μεγάλη Πέμπτη είναι η ημέρα του Ιούδα, σας συμβουλεύω να πάτε εκκλησία», ξεκίνησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, για να πάρει αμέσως τη σκυτάλη ο Ευάγγελος Αντώναρος και να απαντήσει: «Αφήστε τα παιχνίδια, είμαι έμπειρος, αφήστε τους υπαινιγμούς».

Ο διάλογος των δύο ανδρών (όσο βέβαια μπορούσε να ακουστεί τι έλεγαν, καθώς ο κ. Αντώναρος διέκοπτε συνεχώς τον κ. Παπαδημητρίου υψώνοντας τον τόνο της φωνής του) είχε ως εξής:

Αντώναρος: Σιχαίνομαι τις στάμπες καραμανλικός, παπανδρεϊκός. Εγώ είμαι ο Ευάγγελος Αντώναρος και έχω τις απόψεις μου. Δεν θα σας πω πόσο καιρό έχω να μιλήσω με τον Κώστα Καραμανλή.

Παπαδημητρίου: Δεν αφήνετε τον άλλο να μιλήσει, αυτά σας είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Αντώναρος: Εχω πει 150.000 φορές ότι οτιδήποτε έχω πει είναι δική μου άποψη.

Παπαδημητρίου: Εχετε πλασαριστεί, καθόλου δεν σας έχει πλασάρει κανείς, έχετε πλασαριστεί σε μια αργόσχολη στάση στο Κολωνάκι κάθε πρωί ως εκπρόσωπος του Καραμανλή, δεν έχετε ποτέ διαψεύσει. Ο Τσίπρας σας “αγόρασε” για αυτόν τον λόγο.

Αντώναρος: Είστε βρωμερός και υβριστικός και συκοφάντης, κανείς δεν με εξαγοράζει.

Παπαδημητρίου: Δεν εξαγοράζει εσάς αλλά την εικόνα του ανθρώπου που βρίζει από το πρωί ως το βράδυ τον Μητσοτάκη.

Αντώναρος: Ο,τι έχω πει, έχει βγει, μου αποδίδονται ημερομηνίες για τις εκλογές που δεν έχουν καμία σχέση με τις εκλογές (ως απάντηση στις επίμονες «προβλέψεις – προφητείες» του τούς τελευταίους μήνες για το πότε θα προκηρύσσονταν οι εκλογές).

Αυτός που ψηφίζει Αντώναρο, ψηφίζει Αντώναρο και ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ συντάσσομαι με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν με ρωτάτε αν έχω γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, σας απαντώ όχι.

Περί «λούμπεν»

Η κουβέντα πήγε στη συνέχεια στον όρο «λούμπεν» που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να σχολιάσει τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πολύ σωστά σας απέδωσε ο κ. Μητσοτάκης τον όρο “λούμπεν” γιατί προσπαθείτε να παρουσιαστείτε ως κάτι που δεν είστε», παρατήρησε ο κ. Παπαδημητρίου, σημειώνοντας ότι «ο καθένας έρχεται στην πολιτική με τις βαλίτσες του και οι δικές σας βαλίτσες είναι οι ύβρεις».

«Η λέξη αυτή σημαίνει κουρέλια στα γερμανικά και προέρχεται από την αριστερή φρασεολογία και ιδεολογία», απάντησε ο κ. Αντώναρος και επανερχόμενος στη γνωστή φρασεολογία του και τις ειρωνείες  κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόσθεσε:

«Μου προκαλεί και μεγάλη εντύπωση –δεν αισθάνομαι βεβαίως ότι αναφερόταν σε μένα ο κ. Μητσοτάκης– έχει και ένα πρόβλημα διατύπωσης ορισμένων όρων, επειδή έχει ζήσει, πρόβλημα διατύπωσης στα ελληνικά προφανώς τι σημαίνει το καθένα. Και γι’ αυτό τον λόγο μού προκαλεί έκπληξη ότι ένας πρωθυπουργός εκλεγμένος που έχει κυβερνήσει τέσσερα χρόνια χρησιμοποιεί έτσι απαξιωτικό και υποτιμητικό λόγο, λέξεις, και ενώ έχει πάει σε σπουδαίες σχολές, δεν ξέρει ότι τα δημόσια πρόσωπα δεν αναφέρονται στους συμπολίτες τους –προφανώς τούς θεωρεί υπηκόους του ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία άλλη ιστορία– με τέτοιους υποτιμητικούς όρους, ειδικά όταν ασκούν το δικαίωμα που έχουν από το Σύνταγμα να είναι υποψήφιοι».

Η… τοποθέτηση Αντώναρου είχε και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αρνούμενος μέχρι και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς. «Ποια Αριστερά; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικό, μεγάλο κόμμα που εκτείνεται στο Κέντρο», είπε, δηλώνοντας και ο ίδιος κεντρώος, σε αντίθεση, όπως «κατήγγειλε», με τα πρόσωπα που έχουν παρεισφρήσει στη ΝΔ, «με τα οποία εμείς παλιά, στη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, δεν κάναμε ούτε κουβέντα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...