255
|

Ανοιξε ξανά ο φάκελος της Marfin

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 19:29

Ανοιξε ξανά ο φάκελος της Marfin

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 19:29

Λίγο προτού συμπληρωθούν 11 χρόνια από τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου κατά τις πρώτες αντιμνημονιακές διαδηλώσεις —ένα έγκλημα που κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων— ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά.

Από την Εισαγγελία Αθηνών διατάχθηκε την Τετάρτη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Marfin, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ΕΡΤ ανέφερε ότι τα στοιχεία αφορούν βίντεο και άλλο υλικό που βάζει στο κάδρο των ερευνών νέα πρόσωπα.

Για το άνοιγμα της υπόθεσης, το kathimerini.gr επισημαίνει ότι, έπειτα από εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη είχε συσταθεί ομάδα που ανέλαβε να μελετήσει ξανά κάθε διαθέσιμο στοιχείο. Η επεξεργασία του υφιστάμενου, αλλά και νέου υλικού έφερε στο φως σειρά στοιχείων που αφορούν τρία με τέσσερα άτομα. Τα ευρήματα υπεβλήθησαν στην εισαγγελία και, αφού αξιολογηθούν θα παρασχεθεί η απαραίτητη εντολή προκαταρκτικής έρευνας και ενδεχομένως άλλες ενέργειες (άρση απορρήτου ή κατ’ οίκον έρευνες).

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε ανάρτησή του την Τετάρτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έγραψε απλώς: «Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι… ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».

Ο εμπρησμός στη Marfin είχε συμβεί στις 5 Μαΐου 2010. Τρεις άνθρωποι, η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών), Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών, έγκυος), Επαμεινώνδας Τσακάλης (36 ετών), βρήκαν φρικτό θάνατο, αλλά οι ένοχοι δεν βρέθηκαν ποτέ.

Επί δέκα χρόνια το ελληνικό κράτος, όχι μόνο δεν είχε βρει τους δράστες αλλά απέφευγε και να τιμήσει τους νεκρούς. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2020 ώστε μια ελληνική κυβέρνηση, αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, να δημιουργήσει ένα μνημείο για τα θύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...