423
Ο Ανδρουλάκης με τη Γεννηματά τον Νοέμβριο του '19. Ο Νοέμβριος του 2021 θα τους βρει ξανά αντίπαλους | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανδρουλάκης: Οι λόγοι που ήμουν υποψήφιος για αρχηγός το ’17 έχουν ενισχυθεί

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 12:23
Ο Ανδρουλάκης με τη Γεννηματά τον Νοέμβριο του '19. Ο Νοέμβριος του 2021 θα τους βρει ξανά αντίπαλους
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανδρουλάκης: Οι λόγοι που ήμουν υποψήφιος για αρχηγός το ’17 έχουν ενισχυθεί

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 12:23

Τις προηγούμενες ημέρες ήταν η Εύα Καϊλή που μιλούσε για αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής (εδώ), τώρα είναι ο έτερος ευρωβουλευτής της παράταξης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ναι μεν είπε ότι αυτή τη στιγμή η όλη συζήτηση δεν βοηθά, αλλά συμπλήρωσε ότι τώρα θέλει την αρχηγία του κόμματος περισσότερο από ό,τι το 2017, όταν είχε χάσει στον β’ γύρο από τη Φώφη Γεννηματά.

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος πέρυσι εξελέγη πρώτος σε σταυρούς ευρωβουλευτής με 180.822 ψήφους, επαναφέρουν στην επικαιρότητα ένα θέμα που η ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί άκαιρο αλλά και προβληματικό, μολονότι ήταν η ίδια η κυρία Γεννηματά που (εδώ) έσπευσε να σημειώσει πρώτη ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος το 2021.

Ο κ. Ανδρουλάκης ήταν την Τετάρτη καλεσμένος στο Action24 και στην εκπομπή «Briefing» με τον Γιώργο Πιέρρο, και εκεί κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν, μετά και την ανακοίνωση της κυρίας Γεννηματά, θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος το 2021.

«Κατ’ αρχάς, όπως καταλαβαίνετε, έναν χρόνο πριν, όταν ανοίγει τέτοια συζήτηση, δεν βοηθά», απάντησε, για να συμπληρώσει: «Αυτόν τον χρόνο, γιατί οι εκλογές είναι του χρόνου τον Νοέμβρη το αργότερο, έχουμε σημαντικές εθνικές προκλήσεις, όπως η πανδημία και οι οικονομικές παρενέργειες της πανδημίας. Αρα, προτεραιότητα πρέπει να είναι η παράταξή μας, σε αυτές τις προκλήσεις, να έχει θέσεις που απαντούν στα προβλήματα του ελληνικού λαού. Το δεύτερο είναι ότι αυτή η διαδικασία, όταν γίνει, πρέπει να επιδιώξουμε όλοι μας να γίνει όπως το 2017 και να την αγκαλιάσουν χιλιάδες έλληνες προοδευτικοί πολίτες, ώστε να είναι πραγματικά ένα νέο ξεκίνημα».

Και ακολούθως πρόσθεσε «όσο με αφορά, εγώ ήμουν υποψήφιος και το 2017. Οι λόγοι που πήρα τότε την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος έχουν ενισχυθεί, διότι πιστεύω ότι η παράταξή μας μπορεί να παίξει έναν δυναμικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου, και ιδιαίτερα όταν βλέπω πώς κυβερνά η ΝΔ και πώς αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η παράταξη πρέπει να παίξει έναν πιο δυναμικό και πιο ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Στη συνέχεια, τόνισε «εγώ θέλω να κλείσω αυτό το θέμα (της εκλογής ηγεσίας), γιατί άνοιξε πάρα πολύ πρόωρα. Αλλά όσον αφορά εμένα προσωπικά, πραγματικά πιστεύω ότι η παράταξή μας μπορεί να παίξει έναν πιο σημαντικό ρόλο».

«Δηλώνετε παρών;», τον ρώτησε ο Γιώργος Πιέρρος για να του απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης: «Είμαι συνεχώς παρών με τη δουλειά μου στο Ευρωκοινοβούλιο».

Για όσους πάντως, έχουν απορία, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...